Hi, what are you looking for?

| Kampungmamakcom

Mamak News

Lelaki Ini Berkahwin Kali Ketiga, Dua Isteri Bahagia Sambut Madu


Baru-baru ini seorang lelaki di Indonesia membuktikan bahawa poligami itu sebenarnya indah apabila dia berkahwin buat kali ketiga.

Tidak dinafikan, poligami dalam rumah tangga adalah dibenarkan sekiranya semua syarat-syarat untuk berkahwin lebih daripada satu itu dipenuhi dan dilaksanakan dengan adil.

Namun, sekiranya perkara itu berlaku sebaliknya, anda perlu tahu bahawa tindakan tersebut sebenarnya dipercayai mengundang kepada kehancuran rumah tangga.

Situasi yang sama berlaku di negara kita baru-baru ini, kita dikejutkan dengan satu ‘berita panas’ yang melibatkan selebriti tempatan yang tiba-tiba membuat pengakuan bahawa dia telah berkahwin kali kedua.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Jika dilihat, memang sesuatu yang perit untuk si isteri tempuhi, namun anda jangan melihat kepada keburukannya sahaja, sebenarnya poligami yang mengikut syarat ini adalah perkara yang indah dalam bahtera rumah tangga.

Namun, perkongsian ini bukan mengesyorkan si suami untuk berpoligami, tetapi suami perlu tahu baik buruk sekiranya berkahwin dua, anda tidak mampu, jangan teruskan niat tersebut.

Dalam video yang tular baru-baru ini, kita dikejutkan dengan seorang lelaki yang berkahwin untuk kali ketiga dalam kejadian yang berlaku di Indonesia.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Melalui perkongsian daripada @mifth_makeup yang mendapat tontonan sebanyak 328,800 kali (setakat artikel ditulis) menyaksikan si suami didampingi isteri-isterinya semasa majlis perkahwinannya.

“Hanya wanita-wanita tertentu boleh di posisi ini,” tulisnya dalam video tersebut.

Video yang berdurasi 15 saat ini memperlihatkan isteri ketiga (isteri baharu) merangkul kedua-dua isteri suaminya itu yang hadir dengan mengenakan warna pakaian yang sama iaitu ungu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Tambah Wolipip, pada ketika itu, isteri kedua suaminya dikatakan sedang mengandung.

| Kampungmamakcom Lelaki Kahwin Kali KetigaKredit: WolipopPertemuan yang tidak sengaja membawa ke perkahwinan

Isteri ketiga dikenali sebagai Alqia Zahra, 20 tahun mengatakan bahawa dia tidak sengaja bertemu dengan suaminya, malah kebetulan suaminya mengenali ayahnya menyebabkan perancangan untuk berkahwin dipermudahkan.

“Ya betul (poligami). Masa saya mula-mula jumpa pada 6 Disember 2022, tidak sengaja bertemu. Kebetulan suami kenal ayah saya. Mula-mula bergurau mahu jadikan saya isteri ketiga, tetapi dah jodoh nak buat macam mana,” katanya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Tambahnya, majlis yang berlangsung di Curug, Tangerang Banten pada 18 Januari lalu itu berjalan dengan lancar dan difahamkan, kedua-dua madu (isteri-isteri suami) sangat terbuka dalam menerimanya.

“Alhamdulillah, semuanya baik-baik sahaja, semuanya penyabar. Walaupun isteri keduanya mengandung tetapi dia masih sabar. Mereka adalah orang yang hebat,” maklumnya.

Dalam masa yang sama, Alqia turut mengakui bahawa perkenalannya dengan suami adalah sangat singkat malah mereka merancang untuk berkahwin selepas pertemuan kali pertama.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Tidak hanya itu, Alqia turut mengakui bahawa keputusannya untuk berkahwin dan menjadi isteri ketiga telah menimbulkan konflik dalam keluarganya. Tetapi pada akhirnya, dia telah mendapat restu daripada kedua ibu bapanya.

“Ibu bapa tidak memaksa untuk berkahwin dengan suami, malah pada mulanya ada juga timbul konflik dalam keluarga disebabkan kejujuran, kedua ibu bapa saya merestui hubungan dan mendoakan rumah tangga kami. Dan Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar dengan izin Allah,” jelasnya.

@mifth_makeup

Yg lg viral #poligami

Advertisement. Scroll to continue reading.

♬ suara asli – Titomunandar – Titomunandar

 

Sumber: Wolipop

Advertisement. Scroll to continue reading.

Artikel asal oleh: Siakap Keli

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement

Trending

Teruskan Membaca

Hiburan

3s PETALING JAYA – Isteri kepada pelawak Shuib, Watie Hanifiah mendedahkan sikap berdegil enggan mendengar nasihat suami mengakibatkannya menjadi mangsa scammer dengan kerugian mencecah...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Madu kepada pempengaruh media sosial Marissa Dania Hakim iaitu Misya Mazlan tidak menolak rezeki sekiranya dikurniakan cahaya mata ketiga dengan...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Pendakwah bebas, Haris Is atau lebih dikenali sebagai PU Riz menasihati golongan suami agar menghargai pengorbanan para isteri terutama saat...

Hiburan

3s PETALING JAYA – “Lawan tetap lawan.” Demikian luahan wanita bernama Nazatul Nazira yang berdepan saman daripada pelakon, Puteri Sarah membabitkan tuntutan berjumlah RM1...

Advertisement