Hi, what are you looking for?

Mamak News

Lelaki mengaku jadikan dua anak kandung hamba seks


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

MELAKA – Seorang lelaki mengaku bersalah di Mahkamah Seksyen di sini, hari ini atas 28 pertuduhan merogol, melakukan seks luar tabii dan amang seksual terhadap dua anak kandungnya, sejak tujuh tahun lalu.

Tertuduh yang berusia 56 tahun itu membuat pengakuan tersebut sejurus kesemua pertuduhan dibacakan oleh jurubahasa mahkamah di hadapan Hakim Nariman Badruddin.

Bagaimanapun, keputusan hukuman terhadap tertuduh ditangguhkan sehingga esok bagi semakan fakta kes.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Mengikut pertuduhan pertama hingga ke-13, tertuduh didakwa telah merogol anak kandungnya yang kini berusia 19 tahun sejak 2015 sehingga 2018 yang mana perhubungan antara mereka tidak dibenarkan undang-undang untuk berkahwin.

Bagi pertuduhan 14 hingga 21, dia yang bekerja sebagai penyelia syarikat pemegang pelaburan didakwa turut melakukan perbuatan sama terhadap anak keduanya yang kini berusia 15 tahun sejak 4 Mei 2019 hingga 5 September 2022.

Bagi semua perbuatan itu, tertuduh didakwa mengikut Seksyen 376(3) Kanun Keseksaan yang memperuntukan hukuman penjara minimum lapan tahun dan maksimum 30 tahun serta 10 sebatan bagi setiap pertuduhan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bagi pertuduhan 22 sehingga 26, tertuduh didakwa telah melakukan hubungan seks dengan memasukkan objek ke dalam kemaluan mangsa tanpa kebenarannya dan didakwa mengikut Seksyen 377CA Kanun Keseksaan.

Sabit kesalahan, tertuduh boleh dikenakan hukuman penjara minimum lima tahun dan maksimum 30 tahun dan denda serta sebat.

Dua lagi pertuduhan melibatkan perbuatan amang seksual fizikal dan persetubuhan bertentangan aturan tabii.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Tertuduh didakwa mengikut Seksyen 14 (a) Akta Kesalahan Seksual Terhadap Kanak-kanak 2017 dan dibaca bersama Seksyen 16 akta sama dan Seksyen 16 Kanun Keseksaan.

Kedua-dua kesalahan itu dilakukan antara 24 September 2015 hingga 5 September 2022.

Terdahulu, tertuduh yang tidak diwakili peguam merayu jaminannya dikurangkan dengan alasan menghidap penyakit jantung, penyakit kulit kronik, darah tinggi dan kencing manis.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Hakim kemudian membenarkan tertuduh diikat jamin sebanyak RM96,000 bagi kesemua 28 pertuduhan tersebut.

Dalam pada itu, dalam prosiding berasingan di hadapan Majistret Mazana Sinin, tertuduh turut mengaku bersalah atas pertuduhan mengeluarkan kata-kata ugutan terhadap isteri dan anak-anak di lokasi sama pada 5 September lalu.

Bagi kesalahan itu tertuduh didakwa di bawah Seksyen 506 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan penjara maksimum tujuh tahun atau denda atau kedua-duanya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Mazana bagaimanapun turut menangguhkan keputusan hukuman sehingga esok dan membenarkan tertuduh diikat jamin sebanyak RM4,000. – KOSMO! ONLINE


Sumber: Kosmo Online

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. PETALING JAYA – Kerajaan akan menyemak semula kategori kumpulan pendapatan berdasarkan hasil Survei Pendapatan, Perbelanjaan dan Kemudahan Asas...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. LIVERPOOL: Seorang wanita maut akibat dihempap almari lama bersaiz besar di Hotel Aphi pada pukul 6.30 pagi, 10...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. Hakikat cari kerja zaman sekarang, sememangnya sangat mencabar. Mana tidaknya, cari kerja sekarang ibarat ‘menjual’ atau marketing diri...

Hiburan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. SPEKULASI percintaan pelakon Leonardo DiCaprio bersama mo terkenal, Gigi Hadid kini memasuki fasa baharu selepas disahkan sendiri keluarga...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications