Hi, what are you looking for?

#image_title

Lifestyle

Macam Permukaan Bulan, Keadaan Terkini Sebahagian Jalan Raya Di Sabah Curi Tumpuan Ramai


Sebahagian jalan raya di Sabah disamakan macam permukaan bulan

Macam Permukaan Bulan, Keadaan Terkini Sebahagian Jalan Raya Di Sabah Curi Tumpuan Ramai. Baru-baru ini, satu hantaran tular semula beberapa gambar dan video menunjukkan sebahagian jalan raya di negeri Sabah kembali semula seperti ‘permukaan bulan’.

Dalam pada itu, memetik laporan, ramai mendakwa penggunaan bahan tidak berkualiti menjadi punca jalan raya terbabit menjadi rosak semula seperti sebelum ini.

Menerusi perkongsian seorang individu di laman Facebook, beliau mempersoalkan tindakan kontraktor yang menyelenggara Jalan Gum-Gum Batu 16 yang menggunakan batu halus dan diletakkan di atas permukaan jalan raya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Selain itu, penggunaan bahan sedemikian telah menyebabkan jalan yang baru berturap mulai pecah dan menyukarkan pengguna jalan raya yang melalui laluan berkenaan.

Minta jalan raya di Sabah diselenggara dengan baik

Menurut sumber, Ahli Parlimen Libaran, Datuk Suhaimi Nasir berkata, meminta jalan raya di kawasan beliau perlu dibaiki dan diselanggara dengan baik kerana ia merupakan laluan utama ke Sandakan.

Sebelum ini, warganet memuji penduduk setempat yang berani menyuarakan isu rakyat, termasuk situasi jalan raya yang teruk kepada baginda semasa jelajah tempoh hari.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Untuk makluman, pada awal bulan September lalu, penduduk di Sabah berasa gembira apabila melihat masalah permukaan jalan raya yang dihadapi sekian lama telah diselesaikan apabila Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Billah Shah berkenan memulakan jelajah Kembara Kenali Borneo.

Baca juga artikel yang terkini:

Artikel asal oleh: iloveborneo.my

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Petinju Muay Thai Malaysia Tumbangkan Lawan Dalam Tempoh 36 Saat BANGKOK, 10 Dis (Bernama) — Petinju muay thai negara Johan Ghazali mendominasi lawannya dalam...

Lifestyle

0 Lagi menu sarapan ‘lejen’ di Kuching Legend Di Kuching, Mi Jawa Rabak Ini Jadi Menu ‘Breakfast’ Kegemaran Penduduk Tempatan. Hari ini, kami akan...

Mamak News

0 Anjing Sakit Gusi, Punca Kejadian Tayar Pancit Di Itali Sejak bulan Julai yang lalu, penduduk di pekan Vastogirardi, Itali mengalami masalah tayar pancit...

Sukan

0 LONDON – Pelumba McLaren, Lando Norris mengharapkan perubahan besar berlaku ke atas jenteranya menjelang saingan musim depan bagi membolehkannya konsisten dalam setiap perlumbaan....

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications