Hi, what are you looking for?

Sukan

Mancini lega buat keputusan tepat


VALLETTA (MALTA) – ­Pres­tasi semasa Mateo Retegui mengukuh­kan lagi pendirian pengendali Itali, Roberto Mancini yang bersedia untuk beri peluang kepada mana-mana pemain dua kerakyatan menyarung jersi The Azzurri pada masa akan datang.

Retegui yang berasal dari Argentina memberikan impak segera kepada Itali, selepas hasilkan jaringan tunggal ketika tewas kepada England sebelum ini.

Awal pagi semalam, pe­nyerang itu sekali lagi berjaya menggegarkan gawang lawan ketika memastikan kemenangan 2-0 ke atas Malta pada aksi Kumpulan C kelayakan Euro 2024.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Retegui adalah penjaring gol dan ia bukannya perkara kecil. Itulah yang kami lihat sejak kami mengikuti perkembangannya. Dia masih memerlukan masa, namun bagi saya perkara terpen­ting adalah kualiti.

“Dia memiliki kualiti sebagai penyerang dan kami juga perlu beri masa kepadanya. Dia tidak ubah seperti seorang pelajar di sekolah baharu, pastinya dia ­perlu belajar banyak benda, namun sumbangannya tidak kecil.

“Saya fikir prestasinya akan memberikan kekuatan tambahan untuk belajar bahasa dan seterusnya dapat berkomunikasi dengan lebih baik bersama rakan sepasukannya,” katanya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sebelum ini, pemilihan Retegui mencetuskan perdebatan apabila Mario Balotelli merasakan Mancini masih memiliki ramai pemain ‘Itali sejati’ untuk dipanggil, namun bekas pengendali Manchester City itu enggan melayan cadangan berkenaan.
– AGENSI


Sumber: Kosmo Sukan

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Tengah-Tengah Malam Naik Notifikasi “Suspicious Person” Berdekatan Kereta, Rupanya… Seperti yang diketahui waktu malam sememangnya membuatkan bulu roma sesiapa sahaja berdiri kerana persekitaran...

Sukan

0 PETALING JAYA – Penyerang antarabangsa Colombia, Radamel Falcao dilaporkan sudah berada di Johor Bahru sekali gus menguatkan lagi spekulasi bakal bermain dalam kancah...

Hiburan

0 PETALING JAYA – Penyanyi Iman Troye menghadiahkan wang tunai RM300 kepada pelajar yang mencapai peningkatan dalam apa sahaja mata pelajaran bagi keputusan Sijil...

Mamak News

0 KUALA NERUS – Seorang mekanik maut setelah kereta Perodua Kancil dipandunya merempuh bahagian belakang sebuah jengkaut di Kampung Buluh Gading di sini, hari...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications