Hi, what are you looking for?

#image_title

Sukan

Marini calon Honda ganti Marquez


SEPANG – Pasukan Repsol Honda dikatakan telah menemui pengganti selepas Marc Marquez meninggalkan mereka pada penghujung musim ini dalam Kejuaraan Motosikal Dunia (MotoGP).

Pelumba VR46, Luca Marini dikatakan bersedia menyertai Repsol Honda selepas Grand Prix (GP) Valencia apabila beberapa pertemuan serta perbincangan telahpun dibuat.

Bagaimanapun, segala keputusan rasmi masih belum diputuskan lagi kerana terdapat lagi beberapa perbincangan akhir sebelum pasukan Jepun itu mengikat kontrak dengan Marini.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pengarah pasukan Mooney VR46, Uccio Salucci berkata, dia percaya bahawa Marini serius untuk mempertimbangkan menyertai pasukan Repsol Honda.

“Apa yang boleh saya katakan ialah kedua-dua pihak bersetuju. Luca Marini akan pergi ke Repsol.

“Kami berharap keputusan rasmi akan dibuat tidak lama lagi, kerana kami perlu bersedia untuk ujian di Valencia nanti,” kata Salucci.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ketika ini, ketua pasukan Honda, Alberto Puig mengakui terdapat tiga calon yang berpotensi untuk mengisi pasukan utama Honda bagi mengisi kekosongan yang ditinggalkan juara dunia lapan kali, Marquez.

Fabio Di Giannantonio, Pol Espargaro dan Marini antara yang dikatakan telah dihubungi Honda.

Bagaimanapun, Espargaro mengakui ada melakukan perbincangan dengan Puig namun memutuskan untuk kekal menjadi pelumba uji bersama pasukan KTM musim depan.

Advertisement. Scroll to continue reading.


Sumber: Kosmo Sukan

Teruskan Membaca

Hiburan

0 PETALING JAYA – Banyak kali berpeluang ke Mekah mengerjakan umrah, pelakon Puteri Sarah Liyana menyifatkan peluang tersebut sebagai rezeki Allah selain mengakui tanah...

Sukan

0 MANCHESTER – Pengurus Manchester City, Pep Guardiola mengakui pasukan itu perlu muhasabah diri bagi memastikan pemain-pemainnya tidak terlalu selesa dengan kejayaan dikecapi selama...

Hiburan

3s KUALA LUMPUR – Penyanyi berbakat besar Nadeera berbesar hati apabila namanya dibandingkan dengan penyanyi senior namun enggan perbuatan tersebut dilakukan secara berlebih-lebihan. Kata...

Mamak News

0 Angka Kematian Di Palestin Meningkat Kepada 17,674 Orang – Kementerian Kesihatan RAMALLAH (Palestin), 10 Dis (Bernama-WAFA) — Angka kematian penduduk Palestin susulan serangan...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications