Hi, what are you looking for?

Tempatan

Mati lokap: 2 anggota polis, 2 OKT ditahan


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

KUALA LUMPUR – Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengesahkan dua anggota polis dan dua orang kena tuduh (OKT) sudah ditahan bagi membantu siasatan berhubung kes kematian seorang OKT di lokap Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Taiping, semalam.

Pengarah Jabatan Intergriti dan Pematuhan Standard (JIPS) Bukit Aman, Datuk Azri Ahmad berkata, Unit Siasatan Jenayah dan Kematian Dalam Tahanan (USJKT), JIPS telah memulakan siasatan pada hari sama kejadian berlaku.

“Kesemua mereka telah ditahan reman oleh Majistret Mahkamah Taiping selama tujuh hari mulai hari ini hingga 20 Januari ini bagi membantu siasatan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Proses reman ini dilakukan bagi membolehkan kita menjalankan siasatan lanjut berkenaan kejadian itu,” ujarnya dalam kenyataan sebentar tadi.

Terdahulu, seorang OKT lelaki berusia 63 tahun dilaporkan meninggal dunia di lokap IPD Taiping, Perak kira-kira pukul 11 pagi, semalam.

OKT itu merupakan tahanan tumpang dari Penjara Taiping yang dituduh pada 18 April tahun lalu mengikut Seksyen 379A dan Seksyen 324 Kanun Keseksaan (KK). – K! ONLINE.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Kosmo Online

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. IPOH – Projek melombong nadir bumi lantanid di Hulu Perak telah mendapat kebenaran merancang daripada Majlis Daerah Gerik....

Sukan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. TANJUNG MALIM – Meskipun melakukan persiapan terakhir namun ia tidak menjadi masalah buat kuartet 4×100 meter (m) lelaki...

Hiburan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. KUALA LUMPUR – Selebriti versatil Alif Satar mengakui mempraktikkan prinsip mengelak daripada terjebak adegan mesra atau intim dengan...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. YEREVAN: Jumlah korban insiden letupan besar di sebuah pasar di ibu negara Armenia, meningkat kepada 16 orang. Menurut...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications