Hi, what are you looking for?

Tempatan

Mati lokap: 2 anggota polis, 2 OKT ditahan


KUALA LUMPUR – Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengesahkan dua anggota polis dan dua orang kena tuduh (OKT) sudah ditahan bagi membantu siasatan berhubung kes kematian seorang OKT di lokap Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Taiping, semalam.

Pengarah Jabatan Intergriti dan Pematuhan Standard (JIPS) Bukit Aman, Datuk Azri Ahmad berkata, Unit Siasatan Jenayah dan Kematian Dalam Tahanan (USJKT), JIPS telah memulakan siasatan pada hari sama kejadian berlaku.

“Kesemua mereka telah ditahan reman oleh Majistret Mahkamah Taiping selama tujuh hari mulai hari ini hingga 20 Januari ini bagi membantu siasatan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Proses reman ini dilakukan bagi membolehkan kita menjalankan siasatan lanjut berkenaan kejadian itu,” ujarnya dalam kenyataan sebentar tadi.

Terdahulu, seorang OKT lelaki berusia 63 tahun dilaporkan meninggal dunia di lokap IPD Taiping, Perak kira-kira pukul 11 pagi, semalam.

OKT itu merupakan tahanan tumpang dari Penjara Taiping yang dituduh pada 18 April tahun lalu mengikut Seksyen 379A dan Seksyen 324 Kanun Keseksaan (KK). – K! ONLINE.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Kosmo Online

Teruskan Membaca

Mamak News

0 SHAH ALAM – Pelabuhan di Selangor dijangka akan seluas saiz Singapura sekiranya Pulau Carey direalisasikan menjadi pelabuhan ketiga di negeri ini. Ini selepas...

Mamak News

0 PUTRAJAYA, 2 FEBRUARI 2023 – Kementerian Perdagangan Dalam  Negeri dan Kos Sara Hidup (KPDN) ingin memaklumkan bahawa, susulan  daripada pengumuman YAB Perdana Menteri...

Mamak News

0 SINGAPURA: Seorang wanita yang sudah berkahwin dan menjalin hubungan sulit dengan rakan kongsi perniagaannya memasang kamera video mini di tandasnya supaya lelaki itu...

Sukan

0 PASUKAN Johor Darul Ta’zim (JDT) mengakui tidak sabar untuk menguji rumah baharu Selangor FC di Kompleks Sukan Shah Alam yang dijangka siap sepenuhnya...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications