Hi, what are you looking for?

Sukan

Mercedes enggan halang niat Hamilton


LONDON – Prinsipal Mercedes, Toto Wolff mendedahkan beliau tidak akan memaksa Lewis Ha­milton untuk kekal sekiranya juara dunia Formula Satu (F1) tujuh kali itu berhasrat untuk mencari pasukan baharu.

Wolff mengakui beliau tidak akan menghalang Hamilton untuk sertai pasukan lain jika Mercedes yang pernah mendominasi sukan itu gagal bangkit mencari kemenangan semula.

Pelumba Britain berusia 38 tahun itu akan tamat kontrak pada penghujung musim 2023 dan tidak pernah memenangi perlumbaan sejak dia mencatatkan rekod yang ke-103 pada Disember 2021 dengan Mercedes bergelut untuk menyediakan jentera yang kompetitif.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Lebih mengecewakan, Mercedes sekadar berada di kedudukan ke kelima sewaktu perlumbaan pembukaan di Bahrain ketika Red Bull terus menguasai saingan tersebut dengan kemenangan 1-2.

“Saya tidak fikir Hamilton akan meninggalkan Mercedes. Dia berada pada tahap di mana kami mempercayai antara satu sama lain.

“Kami membentuk ikatan yang hebat antara satu sama lain dan kami tidak mempunyai sebab untuk meragui antara satu sama lain walaupun berdepan situasi sukar ketika ini.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Ia akan menjadi sangat baik apabila kami berjaya keluar dari masalah ini dan kembali ke persembahan yang lebih baik.

“Jika dia mahu memenangi satu lagi kejuaraan, dia perlu memastikan dia memiliki jentera terbaik, namun jika kami gagal melakukannya, dia mungkin perlu melihat pilihan lain,” kata Wolff.

Sementara itu, juara dunia musim lalu, Max Verstappen tidak menunjukkan sebarang masalah apabila mendahului ca­tatan masa pada sesi latihan ke­dua awal pagi semalam di Grand Prix Arab Saudi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Juara dunia dua kali itu sebelum ini dikatakan mungkin tidak dapat turun pada sesi latihan akibat menahan kesakitan di perutnya. – AGENSI


Sumber: Kosmo Sukan

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 SEBERANG PERAI – Seramai 12,380 warga asing yang ditahan di depoh imigresen di seluruh negara telah dihantar pulang ke negara masing-masing tahun ini....

Mamak News

0 SEREMBAN – Kementerian Pendidikan (KPM) kini sedang meneliti pendekatan Pelaksanaan Sekolah Mo Khas Komprehensif 9 Tahun (K9) atau Pelaksanaan Peroperasian Sekolah Mo Khas...

Mamak News

0 China Mula Buka Sempadan Kepada Kumpulan Pelancong Asing BEIJING, 31 Mac (Bernama-Sputnik) — China membuka semula sempadan untuk kumpulan pelancong asing bermula Jumaat,...

Mamak News

0 SEREMBAN – SIRIM Berhad menyasarkan seramai 50,000 orang usahawan dapat dilahirkan menjelang tahun 2027 menerusi program pembangunan usahawan termasuk inisiatif tanggungjawab sosial korporat...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications