Hi, what are you looking for?

#image_title

Mamak News

Misteri bangunan tak bertingkap di AS


NEW YORK: Ramai pengguna media sosial meluahkan rasa hairan dengan bangunan pencakar langit misteri setinggi 40 tingkat yang dibina di New York lebih 40 tahun lalu.

Bangunan tertutup yang disifatkan menyeramkan dan seolah seperti kediaman rahsia itu sering mencetuskan tanda tanya orang ramai yang lalu di sekelilingnya.

Menara konkrit yang tidak mempunyai sebarang tingkap itu menyebabkan ramai pengguna media sosial membuat pelbagai spekulasi dan teori aneh tentang apa yang tersembunyi di sebaliknya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Terdapat warga net yang mendakwa bangunan itu menjadi kediaman warga ‘pontianak’ kerana tidak bertingkap dan ada juga yang mengatakan lokasi itu menjadi ibu pejabat misi organisasi rahsia pemantau makhluk asing seperti filem Men in Black.

Setiap tahun, imej dan video bangunan itu diedarkan semula di media sosial malah pernah mendapat perhatian bintang Hollywood, Tom Hanks yang menyifatkannya bangunan paling menakutkan pernah dilihat.

Lapor Daily Mail, bangunan yang terletak di 33 Thomas Street di New York itu turut dikenali sebagai Bangunan Long Lines.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Binaan aneh itu direka bentuk dan dibina antara tahun 1969 dan 1974 untuk menempatkan peralatan pensuisan telefon dan telegraf selain menjadi hab telekomunikasi terpenting di AS.

Sejak syarikat telekomunikasi berpindah pada 1999, bangunan itu dikatakan masih digunakan untuk tujuan tersebut oleh syarikat baharu, malah terdapat laporan ia digunakan sebagai pusat data keselamatan namun apa sebenarnya yang berada di dalam bangunan itu masih kekal misteri sehingga kini.


Sumber: Utusan Malaysia

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 KUALA LUMPUR – Panik melihat anggota Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) membuat sekatan menyebabkan ada penunggang motosikal sanggup membahayakan diri dengan melawan arus bagi...

Mamak News

0 “Tidak Mencela, Memfitnah, Memaki Hamun Terhadap Sesiapa, Keindahan Pekerti Dan Akhlak Rasulullah SAW” – PM PUTRAJAYA —  Bersempena sambutan Maulidur Rasul, Perdana Menteri,...

Mamak News

0 IPOH – Sebanyak 10,568 notis dikeluarkan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) kepada penunggang motosikal atas pelbagai kesalahan sepanjang Op Khas Motosikal 2023 dilancarkan bermula 1...

Sukan

0 IPOH – Biarpun membuat penampilan sulung pada perlumbaan Le Tour de Langkawi (LTdL) 2023, namun ia ternyata tidak mendatangkan masalah buat pelumba Caja...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications