Hi, what are you looking for?

Mamak News

Mohd. Shukri enggan ulas, gesa tumpu masalah rakyat


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

PETALING JAYA: Bekas Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Datuk Seri Mohd. Shukri Abdull enggan mengulas isu pemilikan saham melibatkan Tan Sri Azam Baki.

Bercakap kepada Utusan Malaysia, Mohd. Shukri berkata, sepatutnya semua pihak perlu memberikan tumpuan kepada penderitaan rakyat akibat musibah banjir yang berlaku pada baru-baru ini berbanding isu kontroversi.

“Maaf, saya tak mahu komen. Dalam suasana rakyat yang banyak derita akibat banjir, ramai yang hilang rumah, hilang harta benda malah hilang nyawa, sepatutnya memberi tumpuan membantu mangsa-mangsa yang terlibat bukannya fokus pada isu-isu yang kontroversi seperti ini. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Lebih mengundang dosa daripada pahala akibat tuduh menuduh, menghina, fitnah dan macam-macam lagi,” katanya.

Pada Rabu lalu, Azam yang merupakan Ketua Pesuruhjaya SPRM menjelaskan menjelaskan isu adiknya, Nasir Baki menggunakan akaunnya untuk membeli saham tidak harus menjadi isu dan memaklumkan sesiapa sahaja boleh menggunakan akaun orang lain untuk membeli saham di pasaran terbuka dan ia tidak menjadi satu kesalahan untuk berbuat demikian.

Sebelum ini, Mohd. Shukri pernah menjadi orang nombor satu SPRM atau bos kepada Azam bagi tempoh dua tahun iaitu mulai 18 Mei 2018, namun beliau memohon untuk memendekkan perkhidmatan kontraknya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Beliau pernah berkhidmat selama 32 tahun di SPRM sebelum bersara pada 4 Oktober 2016 dengan jawatan terakhir sebagai Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM.

Tempat Mohd. Shukri kemudian digantikan oleh Pengarah Eksekutif Lawyers for Liberty, Latheefa Koya. -UTUSAN ONLINE

 

Advertisement. Scroll to continue reading.Sumber: Utusan Malaysia

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. PETALING JAYA – Satu kejadian gempa bumi sederhana berlaku di Kepulauan Talaud, Indonesia pada pukul 7.16 malam tadi....

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. Oyen Buat Hal Lagi, Kali Ini Menyamar Jadi Kapibara Di Zoo Negara Cuaca sejuk sejak kebelakangan ini ekoran...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. PUTRAJAYA – Perdana Menteri Datuk Seri Is Sabri Yaakob membangkitkan kekecewaan Malaysia dalam isu Palestin dan Myanmar terutamanya...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. Saintis Temui Virus Covid Baharu Dalam Kelawar, Dipercayai ‘Kalis’ Terhadap Vaksin Sedia Ada Saintis mendakwa bahawa telah menemui...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications