Hi, what are you looking for?

Mamak News

Mohd. Shukri enggan ulas, gesa tumpu masalah rakyat


PETALING JAYA: Bekas Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Datuk Seri Mohd. Shukri Abdull enggan mengulas isu pemilikan saham melibatkan Tan Sri Azam Baki.

Bercakap kepada Utusan Malaysia, Mohd. Shukri berkata, sepatutnya semua pihak perlu memberikan tumpuan kepada penderitaan rakyat akibat musibah banjir yang berlaku pada baru-baru ini berbanding isu kontroversi.

“Maaf, saya tak mahu komen. Dalam suasana rakyat yang banyak derita akibat banjir, ramai yang hilang rumah, hilang harta benda malah hilang nyawa, sepatutnya memberi tumpuan membantu mangsa-mangsa yang terlibat bukannya fokus pada isu-isu yang kontroversi seperti ini. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Lebih mengundang dosa daripada pahala akibat tuduh menuduh, menghina, fitnah dan macam-macam lagi,” katanya.

Pada Rabu lalu, Azam yang merupakan Ketua Pesuruhjaya SPRM menjelaskan menjelaskan isu adiknya, Nasir Baki menggunakan akaunnya untuk membeli saham tidak harus menjadi isu dan memaklumkan sesiapa sahaja boleh menggunakan akaun orang lain untuk membeli saham di pasaran terbuka dan ia tidak menjadi satu kesalahan untuk berbuat demikian.

Sebelum ini, Mohd. Shukri pernah menjadi orang nombor satu SPRM atau bos kepada Azam bagi tempoh dua tahun iaitu mulai 18 Mei 2018, namun beliau memohon untuk memendekkan perkhidmatan kontraknya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Beliau pernah berkhidmat selama 32 tahun di SPRM sebelum bersara pada 4 Oktober 2016 dengan jawatan terakhir sebagai Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM.

Tempat Mohd. Shukri kemudian digantikan oleh Pengarah Eksekutif Lawyers for Liberty, Latheefa Koya. -UTUSAN ONLINE

 

Advertisement. Scroll to continue reading.Sumber: Utusan Malaysia

Teruskan Membaca

Mamak News

0 SHAH ALAM – Pelabuhan di Selangor dijangka akan seluas saiz Singapura sekiranya Pulau Carey direalisasikan menjadi pelabuhan ketiga di negeri ini. Ini selepas...

Mamak News

0 PUTRAJAYA, 2 FEBRUARI 2023 – Kementerian Perdagangan Dalam  Negeri dan Kos Sara Hidup (KPDN) ingin memaklumkan bahawa, susulan  daripada pengumuman YAB Perdana Menteri...

Mamak News

0 SINGAPURA: Seorang wanita yang sudah berkahwin dan menjalin hubungan sulit dengan rakan kongsi perniagaannya memasang kamera video mini di tandasnya supaya lelaki itu...

Mamak News

0 Ekoran dari pembatalan projek Kereta Api Berkelajuan Tinggi (HSR) Kuala Lumpur – Singapura, seorang lelaki bertindak memfailkan saman terhadap dua bekas Perdana Menteri...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications