Hi, what are you looking for?

| Kampungmamakcom
#image_title

Hiburan

Musa alami trauma, kuku panjang, tidak terurus – Mizz Nina


SHAH ALAM – Selepas berpisah dengan anak angkatnya lebih tiga minggu, aktivis kemanusiaan Mizz Nina mendakwa kanak-kanak lelaki itu mengalami trauma.

Kata Nina, 44, anak angkatnya iaitu Musa mula mengalami trauma sejak berjauhan dengannya selepas bekas suaminya, Noh Salleh melarikan anak kecil itu selama beberapa minggu.

“Bayangkan budak sekecil itu dibawa keluar dari rumah. Dia menjadi trauma sebab terpaksa berjauhan dengan keluarga, kawan-kawan serta jiran yang memang rapat dengan dia.

“Dia menjadi trauma sebab tercari-cari mak dia, tetapi tidak boleh berjumpa.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Dalam masa sama, dia mengalami ketakutan yang amat sangat dan begitu juga dengan saya, sangat risaukan dia,” katanya.

Tidak menunggu lama, bekas penyanyi wanita itu terus membawa anak angkatnya berjumpa pakar psikiatri selepas berjumpa Musa semula dan mendapati anaknya mengalami sakit seperti cirit-birit, muntah serta tidak terurus.

“Sewaktu Musa pulang dari rumah, dia mengalami sakit seperti cirit-birit, muntah serta kukunya panjang dan kotor.

“Saya dan suami segera bawa Musa berjumpa dengan beberapa orang doktor dan pakar psikiatri untuk melakukan pemeriksaan ke atas kesihatan fizikal dan mentalnya,” jelasnya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Selain itu, Nina turut memaklumkan ketidakberadaan Musa dibawah jagaannya menyebabkan anaknya berdepan dengan masalah pengabaian ibu bapa (abandonment issue).

“Sebagai contoh kalau saya mahu bawa dia keluar, Musa akan takut dan berpaut pada saya.

“Dia seolah-olah seperti sudah hilang kepercayaan dan merasakan yang saya takkan kembali kepada dia,” tuturnya.

Hari ini, Nina hadir ke Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam bersama suaminya, Essam Muhammad dan peguam syarie Fakhrul Azman Abu Hassan dan Mahmud Abdul Jumaat mengesahkan penarikan balik untuk kes penjagaan penuh bagi anak angkat mereka iaitu Musa dan inter-parte bagi hak penjagaan sementara.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Semalam, pihak Mizz Nina memutuskan untuk memfailkan penarikan balik untuk kes penjagaan penuh bagi anak angkatnya, Musa dan inter-parte bagi hak penjagaan sementara.

Fakhrul Azman Abu Hassan berkata, tiada proses sulh yang berlaku semalam dan hari ini pihaknya bersama Mizz Nina akan kembali mengesahkan di hadapan hakim.

Mizz Nina atau nama sebenarnya, Shazrina Azman, 44, mendirikan rumah tangga dengan Noh pada pada 2 Julai 2011 namun bercerai Ogos 2022.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pada Mac 2022, Nina dan Noh mengumumkan kehadiran anak angkat lelaki mereka yang diberi nama Musa. – KOSMO! ONLINE


Sumber: Kosmo Online

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement

Trending

Teruskan Membaca

Sukan

3s SHAH ALAM – Kemenangan Malaysia melangkah ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 terpaksa dibayar harga mahal apabila kedua pemain...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Isteri kepada pelawak Shuib, Watie Hanifiah mendedahkan sikap berdegil enggan mendengar nasihat suami mengakibatkannya menjadi mangsa scammer dengan kerugian mencecah...

Sukan

0 SHAH ALAM – Skuad badminton negara menepati ramalan mara ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 selepas bangkit mengatasi Singapura...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Bertahun menyimpan hasrat untuk memiliki perniagaan sendiri, aktor Zahiril Adzim bersyukur merealisasikan impian apabila membuka sebuah butik sebagai persediaan bersara...

Advertisement