Hi, what are you looking for?

| Kampungmamakcom
#image_title

Hiburan

Noh Salleh mohon maaf dedah wajah Musa kepada umum


PETALING JAYA – Susulan permintaan ibu kandung kepada anak angkatnya, penyanyi Noh Salleh tampil membuat permohonan maaf atas ketelanjuran mendedahkan wajah Musa kepada umum dalam laman sosial.

Kata pemilik nama sebenar Mohammad Noh Salleh, 38, dia tidak mengetahui antara perjanjian wanita terbabit dengan bekas isterinya, Mizz Nina adalah larangan memuat naik foto Musa di mana-mana platform.

Bahkan dia mengakui telah memadamkan semua gambar Musa yang kini telah berusia dua tahun, selain berjanji tidak akan mengulangi lagi kekhilafannya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Assalamualaikum. Mengulas balik kenyataan yang dibuat ibu kandung Musa semalam bertarikh 25 Januari 2024, saya ingin menyatakan bahawa perkara itu adalah tidak benar sama sekali.

“Saya hanya berbuat demikian (muat naik) kerana terlalu rindukan Musa dan ingin saya jelaskan sekali lagi bahawa Musa bukan berada di bawah jagaan saya pada waktu ini.

“Dia telah pun saya serahkan kepada pihak Mizz Nina seperti mana yang telah saya jelaskan sebelum ini.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Oleh itu, saya, Mohammad Noh bin Salleh ingin memohon maaf secara terbuka kepada ibu kandung Musa, Wan Nuraisyah Athirah Wan Amizulkhidi dan akan turuti tuntutan beliau untuk tidak memuat naik gambar muka Musa lagi serta memadam gambar yang mengandungi muka Musa di laman sosial saya,” katanya dalam kenyataan menerusi Instagram, sebentar tadi.

Menurut vokalis Hujan itu, dia juga memahami serta menghormati hak wanita terbabit selaku ibu kandung kepada anak angkatnya, namun hanya berkongsi gambar bersama Musa disebabkan rindu.

“Akan tetapi saya faham akan kedudukan beliau sebagai ibu kandung Musa dan mempunyai hak sepenuhnya ke atas perkembangan Musa dan saya hormati keputusannya pada waktu ini.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Sebagai manusia biasa pasti ada membuat kesilapan kerana tidak memikirkan sensitiviti beliau serta terlalu mengikut perasaan rindukan Musa dengan memuat naik gambar anak saya sama seperti ibu bapa lain di luar sana.

Saya juga ingin tekankan bahawa saya masih tetap dengan pendirian saya sebelum ini di mana, apa yang penting bagi saya ialah kesihatan mental dan fizikal Musa,” ujarnya.

Pada masa sama, Noh berharap isu membabitkan penjagaan anaknya itu dapat diselesaikan secara baik.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Saya sudah pun mendapat perintah untuk hadir ke Mahkamah Syariah Shah Alam pada 5 Februari ini bagi proses Sulh dan 6 Februari untuk perbicaraan.

‘Saya berharap dengan penjelasan yang telah pun saya buat ini dapat menjernihkan keadaan dan saya berdoa agar perkara ini dapat diselesaikan,” tambahnya.

Semalam Athira menuntut penyanyi terbabit meminta maaf secara terbuka dalam tempoh 24 jam berikutan tindakan Noh mendedahkan wajah anaknya, sekali gus melanggar syarat ditetapkan dengan Mizz Nina. – KOSMO! ONLINE

Advertisement. Scroll to continue reading.


Sumber: Kosmo Online

Advertisement

Trending

Teruskan Membaca

Sukan

3s SHAH ALAM – Kemenangan Malaysia melangkah ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 terpaksa dibayar harga mahal apabila kedua pemain...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Isteri kepada pelawak Shuib, Watie Hanifiah mendedahkan sikap berdegil enggan mendengar nasihat suami mengakibatkannya menjadi mangsa scammer dengan kerugian mencecah...

Sukan

0 SHAH ALAM – Skuad badminton negara menepati ramalan mara ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 selepas bangkit mengatasi Singapura...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Bertahun menyimpan hasrat untuk memiliki perniagaan sendiri, aktor Zahiril Adzim bersyukur merealisasikan impian apabila membuka sebuah butik sebagai persediaan bersara...

Advertisement