Hi, what are you looking for?

| Kampungmamakcom

Lifestyle

Nyawa Diutamakan, Wisma Sanyan Mula Pasang Jaring Keselamatan


Keselamatan perlu diutamakan

Nyawa Diutamakan, Wisma Sanyan Mula Pasang Jaring Keselamatan. Keselamatan amat penting untuk mengelak kecederaan. Baru-baru ini, pusat membeli-belah Wisma Sanyan, Sibu akhirnya bertindak untuk memasang jaring keselamatan di dalam bangunan tersebut.

Menurut sumber, sudah lama ada permintaan untuk pihak berkuasa memasang jaring di Wisma Sanyan, dan akhirnya dipasang pada tahun ini, walaupun belum siap sepenuhnya.

Cara terbaik untuk menyelamatkan nyawa seseorang

Video TikTok yang berdurasi 23 saat itu menarik perhatian ramai. Rata-rata warganet mengatakan itu adalah cara terbaik bagi mengelakkan orang melakukan perkara yang tidak sepatutnya dilakukan, dengan kata lain membunuh diri.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Baguslah dah ada jaring sebab banyak orang tidak fikir dengan waras dan tidak fikir panjang untuk terjun,” kata salah seorang pengguna TikTok.

Sebelum ini, ada yang maut selepas terjun bangunan tersebut

Dipercayai, beberapa orang telah mengakhiri hidup mereka selepas terjun dari bangunan itu. Salah satu video tular pada tahun 2021 mengenai seorang peguam maut terjun dari tingkat 22 Wisma Sanyan.

Untuk makluman, pusat beli-belah Wisma Sanyan merupakan bangunan tertinggi di Sarawak dan mempunyai kapasiti sebanyak 10,000. Bukan itu sahaja, bangunan ini juga merupakan bangunan yang ke-48 tertinggi di Malaysia.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Baca juga kisah berkaitan Wisma Sanyan sebelum ini:

Artikel asal oleh: iloveborneo.my

Advertisement

Trending

Teruskan Membaca

Hiburan

3s PETALING JAYA – Penyanyi Shila Amzah bimbang melihat perubahan sikap dan tingkah laku anak sulungnya, Seth Uwais selepas kanak-kanak itu dihantar ke sekolah....

Sukan

0 LIVERPOOL – Pengendali Liverpool, Jurgen Klopp berdepan beberapa siri kecederaan pemain yang mengganggu persiapan mereka menjelang aksi menentang Bournemouth di Stadium Vitality tengah...

Sukan

3s RIYADH – Dua kali bangkit daripada ketinggalan memastikan Real Madrid melangkah ke pentas final Piala Super Sepanyol selepas menewaskan Atletico Mad­rid 5-3 pada...

Sukan

3s NEWCASTLE – Tekanan kian memuncak buat pengurus Newcastle United, Eddie Howe selepas pihak pengurusan mula mempersoalkan kredibiliti yang dimiliki ekoran aksi mengecewakan dalam...

Advertisement