Hi, what are you looking for?

#image_title

Lifestyle

Orang Utan Dirantai Bertahun, Trauma Jadi Hamba Lelaki Gila Seks


Pony dirantai, jadi hamba seks manusia

Orang Utan Dirantai Bertahun, Trauma Jadi Hamba Lelaki Gila Seks. Seekor Orang Utan betina yang sebelum ini diperlakukan seperti ‘pelacur’ masih dalam keadaan trauma berhadapan lelaki walaupun kejadian tragis itu sudah berlalu kira-kira dua dekad lalu.

Mirror UK melaporkan Orang Utan itu dirantai ke katil, alat sulitnya dicukur setiap hari dan dipaksa melakukan hubungan seks dengan lelaki selama bertahun-tahun.

Orang Utan Dirantai Bertahun, Trauma Jadi Hamba Lelaki Gila Seks. Kredit: Harian Metro

Orang Utan dinamakan Pony itu ditahan selama bertahun-tahun dan terpaksa melakukan perbuatan yang mengerikan sebelum dia akhirnya diselamatkan dan terpaksa menjalani pemulihan.

Pony sebelum ini ditangkap penculiknya yang kemudian menjadikan haiwan itu pelacur kepada pelanggan lelaki gila seks selama bertahun-tahun.

Pasukan penyelamat mendapati tubuh badan Pony juga mempunyai kesan gigitan yang menyakitkan sepanjang tempoh dirantai di atas katil dan dirogol berulang kali.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Yayasan Survival Orang Utan Borneo dalam kenyataannya berkata tidak menyangka ada kes haiwan seperti Pony yang diperlakukan sebagai itu.

Lelaki gila membayar sejumlah wang kepada pemilik rumah untuk melakukan hubungan dengan Pony,” katanya.

Difahamkan Pony baru berusia enam tahun ketika diselamatkan dan tidak diketahui dengan tepat berapa lama dia terperangkap di ‘rumah pelacuran’ itu.

Kenyataan Yayasan Survival Orang Utan Borneo memberitahu bahawa pemilik rumah enggan melepaskan Pony.

Bagi pemilik itu, Pony adalah mesin membawa untung tunai dan sumber tuahnya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Pegawai polis dan tentera terpaksa campur tangan untuk memujuk pemilik rumah dalam usaha menyelamatkan Orang Utan itu.

“Pony mengambil masa lebih sedekad untuk pulih daripada segala penderitaan yang dialaminya.

“Dia dibawa ke Pusat Pemulihan Orang Utan Nyaru Menteng di Borneo, Indonesia, di mana kakitangan organisasi berkenaan turut berasa bimbang dengan ‘kerosakan’ yang dialami Pony,” katanya.

Pony tidak menunjukkan keinginan untuk meneroka dan tidak dapat mencari makanan sendiri.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sukarelawan, Michelle Desilets memberitahu Sun Online : “Ia adalah ingatan ngeri. Dia hamba seks, ia sangat teruk. Dia pasti mengalami kesakitan yang amat sangat,” katanya.

Orang Utan itu diselamatkan pada tahun 2003. Semasa pemulihannya, lelaki tidak dibenarkan mendekatinya, kerana dia jelas trauma dengan perlakuan kejam yang dialaminya.

Hanya selepas 15 tahun Pony akhirnya berada dalam keadaan sihat dan dapat mencari makanan di Pusat Pemulihan Orang Utan Nyaru Menteng itu di mana Pony ditempatkan dalam kandang bersama tujuh Orang Utan lain.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Baca lagi artikel menarik:

Artikel asal oleh: iloveborneo.my

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Warga Emas Jadikan Rumah Tempat ‘Timbunan’ Sampah, Abai Keselesaan Jiran IPOH, 25 Sept (Bernama) — Sikap terlalu prihatin terhadap alam sekitar menyebabkan seorang warga...

Mamak News

0 NEW DELHI, India – Kenaikan tinggi harga bahan masakan utama seperti tomato dan bawang menyebabkan kebanyakan penduduk di India mengurangkan atau tidak menggunakan...

Mamak News

0 SINGAPURA: Singapura menaik taraf jet pejuang F-16 miliknya dengan keupayaan baharu dan maju untuk meningkatkan operasi, menurut Kementerian Pertahanan Singapura (MINDEF). F-16 yang...

Mamak News

0 KUALA LUMPUR – Polis mengesan dua lagi individu disyaki terlibat dalam pembunuhan tiga lelaki warga Sri Lanka yang ditemukan dalam keadaan menyayat hati...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications