Hi, what are you looking for?

#image_title

Lifestyle

Padah Pukul Remaja 18 Tahun Di Kuching, 3 Sekawan Tingkatan 4 Berdepan Penjara Setahun


Tiga sekawan sebulat suara mengaku tidak bersalah di hadapan majistret

Padah Pukul Remaja 18 Tahun Di Kuching, 3 Sekawan Tingkatan 4 Berdepan Penjara Setahun. Tiga pelajar Tingkatan 4 berdepan masalah undang-undang apabila mereka didakwa di Mahkamah Majistret hari ini kerana disyaki terlibat dalam kecederaan terhadap seorang remaja lelaki berusia 18 tahun.

Ketiga-tiga pelajar yang dituduh tersebut, sebulat suara mengaku tidak bersalah di bawah Seksyen 323 Kanun Keseksaan di hadapan Majistret Syarifah Fatimah Azura Wan Ali.

Tuduhan itu dibacakan bersamaan dengan Seksyen 34 Kanun Keseksaan, yang menggariskan hukuman penjara sehingga satu tahun, denda maksimum RM2,000, atau gabungan kedua-duanya jika sabit kesalahan.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Padah Pukul Remaja 18 Tahun Di Kuching, 3 Sekawan Tingkatan 4 Berdepan Penjara Setahun
Padah Pukul Remaja 18 Tahun Di Kuching 3 Sekawan Tingkatan 4 Berdepan Penjara Setahun <em>Gambar sekadar hiasan<em>

Kejadian berlaku di Jalan Green, Kuching

Majistret Syarifah Fatimah Azura Wan Ali menetapkan pengurusan kes pra-perbicaraan pada 20 Disember. Sementara itu, setiap pelajar remaja dibebaskan dengan ikatan jaminan mahkamah sebanyak RM1,000, dengan ibu bapa mereka menjadi penjamin.

Kejadian disyaki berlaku di Jalan Green kira-kira pukul 3 pagi pada 11 November. Mengikut tuduhan, tertuduh bersama tertuduh lain (yang belum ditangkap) didakwa menyebabkan kecederaan kepada remaja lelaki berumur 18 tahun itu dengan niat bersama.

Kejadian itu dikatakan berlaku di Jalan Green kira-kira pukul 3 pagi pada 11 November. Menurut tuduhan, tertuduh, yang bertindak secara bersama dengan yang lain yang masih bebas, didakwa menyebabkan kecederaan kepada remaja lelaki berumur 18 tahun itu dengan niat bersama.

Peguam Ralph Lee mewakili ketiga-tiga pelajar yang dituduh itu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Lagi artikel semasa, anda boleh baca di pautan bawah:

Artikel asal oleh: iloveborneo.my

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Kes Zayn Rayyan: Polis Ambil 228 DNA Penduduk Apartment Idaman PETALING JAYA, 10 Dis (Bernama) — Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah mengambil sejumlah...

Mamak News

0 Lelaki Bunuh Ibu Bapa Direman Seminggu KUALA LUMPUR, 10 Dis (Bernama) — Lelaki yang dipercayai membunuh ibu dan bapanya dalam pergaduhan di rumah...

Mamak News

0 Angka Kematian Di Palestin Meningkat Kepada 17,674 Orang – Kementerian Kesihatan RAMALLAH (Palestin), 10 Dis (Bernama-WAFA) — Angka kematian penduduk Palestin susulan serangan...

Lifestyle

0 Beliau muat naik satu hantaran di laman nya Kartunis Terkenal Zunar Didakwa Blacklist Masuk Sarawak, Diberi Pas Tiga Hari Ke Kuching. Kartunis politik...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications