Hi, what are you looking for?

#image_title

Lifestyle

Pasangan Bakal Bertunang Maut Dilanggar Pemandu Remaja 16 Tahun


Tragedi jambatan Pulau Pinang, dua pasangan bakal bertunang maut dalam kemalangan ngeri

Pasangan Bakal Bertunang Maut Dilanggar Pemandu Remaja 16 Tahun. Tragedi yang melanda dua pasangan yang sedang merancang pertunangan mereka pada bulan Disember ini benar-benar menyayat hati.

Kejadian ngeri ini berlaku di Kilometer 1.9 Jambatan Pulau Pinang, di mana pasangan tersebut yang sedang dalam perjalanan ke Perai, telah terlibat dalam kemalangan maut akibat dirempuh oleh sebuah kereta yang dipandu oleh remaja lelaki berusia 16 tahun.

Pasangan Bakal Bertunang Maut Dilanggar Pemandu Remaja 16 Tahun
Pasangan Bakal Bertunang Maut Dilanggar Pemandu Remaja 16 Tahun. Sumber: vocket

Kedua-dua manga maut di tempat kejadian

Kedua-dua mangsa yang berada dalam usia awal 20-an, telah meninggal dunia di tempat kejadian. Difahamkan remaja tersebut hilang kawalan selepas melanggar bahagian belakang lori, sebelum merempuh motosikal yang dinaiki kedua mangsa.

Kenyataan oleh Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah, Asisten Komisioner Tan Cheng San, mengesahkan bahawa kemalangan yang melibatkan tiga kenderaan itu telah mengakibatkan kematian kedua-dua mangsa di tempat kejadian. Ia juga menyebut tentang kecederaan yang dialami oleh pemandu kereta, sementara pemandu lori terbabit tidak mengalami sebarang kecederaan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Situasi ini menjadi lebih rumit dengan penahanan reman pemandu kereta muda itu untuk membantu siasatan. Ini dilakukan di bawah sekayen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, suatu langkah yang wajar dalam usaha mengungkap lebih lanjut tentang peristiwa itu.

Polis minta bantuan orang ramai untuk siasatan lanjut

Pihak polis turut meminta bantuan daripada orang ramai yang menyaksikan kejadian untuk tampil membantu siasatan. Kejadian seperti ini mengingatkan kita semua tentang pentingnya keselamatan di jalan raya dan tanggungjawab besar yang datang bersama hak untuk memandu, terutama di kalangan pemandu muda.

Baca juga artikel yang berkaitan:

Artikel asal oleh: iloveborneo.my

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Lifestyle

0 Kali terakhir dilihat di Sungai Maong, Kuching Pemilik Dakwa Boleh Bergerak Laju, Kura-Kura Gergasi Melarikan Diri Di Kuching. Individu ini muat naik iklan...

Mamak News

0 Polis Nafi Zayn Rayyan Mangsa Dera PETALING JAYA, 8 Dis (Bernama) — Tiada bekas luka lama akibat penderaan dikesan pada badan kanak-kanak autisme...

Mamak News

0 Tak Kumpau, Budak 11 Tahun Berjaya Naikkan Ikan Keli Berat 68 Kilogram Seorang kanak-kanak berasal dari United Kingdom dilaporkan berjaya menangkap ikan keli...

Lifestyle

0 Perjalanan Alyssa dalam Universe Ticket Berakhir, Pengunduran Penuh Spekulasi Gadis Borneo Tarik Diri Dari Universe Ticket, Netizen Dakwa Produksi TV Korea Selatan Berat...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications