Hi, what are you looking for?

Sukan

Pasukan Melaka United FC akhirnya dapat gaji


MELAKA – Isu gaji pasukan Melaka United FC (MUFC) yang dilaporkan tertunggak selama tiga bulan akhirnya selesai selepas Kelab Bola Sepak Melaka United melunaskannya, hari ini.

Perkara itu dimaklumkan pengurusan kelab tersebut dalam satu kenyataan akhbar yang dikeluarkan lewat petang tadi.

Katanya, pembayaran itu dilakukan selepas penstrukturan kewangan dan pentadbiran dilaksanakan oleh pihak pengurusan Melaka United.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bola Sepak Melaka United hari ini telah melunaskan keseluruhan gaji para pemain dan pegawai pasukan Liga Super bagi musim 2021.

“Dengan ini, perancangan pasukan bagi musim 2022 berada di landasan yang tepat,” katanya.

Tambahnya, Melaka United juga kini sedang dalam fasa mempersiapkan pasukan bagi memberikan cabaran yang hebat dalam Liga Malaysia musim ini yang akan bermula dengan saingan Liga Super Malaysia pada 5 Mac 2022.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Pihak pengurusan Melaka United ingin merakamkan jutaan terima kasih kepada pemilik Kelab Bola Sepak Melaka United, KenTeam Sdn. Bhd. yang dipimpin oleh Ketua Pegawai Eksekutif, Datuk Wira Justin Lim kerana telah memikul segala tanggungjawab Kelab Bola Sepak Melaka United sejak 2021.

“Terima kasih di atas doa dan sokongan anda buat Melaka United selama ini dan semoga 2022 bakal menjadi tahun yang lebih berjaya dan gemilang buat Melaka United,” katanya.

Sumber: Kosmo Online

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 TOKYO: Sebuah pesawat tentera Amerika Syarikat (AS), Osprey yang membawa lapan anak kapal terhempas di Pulau Yakushima di pantai Jepun. Menurut laporan media...

Sukan

0 VALENCIA – Pasukan Repsol Honda mula mengatur barisan kru terbaik mereka menjelang persiapan Kejuaraan Motosikal Dunia (MotoGP) musim depan selepas mengesahkan kehadiran pelumba...

Mamak News

0 Saintis Bimbang Glasier Di Antartika Cair Mendadak & Membimbangkan Kajian sekumpulan penyelidik dari Universiti Leeds mendapati bahawa pencairan ais di kawasan barat Antartika...

Hiburan

0 PETALING JAYA – “Boleh berpoligami tetapi jangan jadikan tontonan umum.” Itu nasihat pelakon Azhar Sulaiman buat para suami susulan isu poligami yang hangat...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications