Hi, what are you looking for?

Mamak News

Pekerja J&T Express curi duit syarikat buat beli rumah


JAKARTA: Seorang pekerja kurier J&T Express dilaporkan membawa lari duit syarikat itu sebanyak 531 juta rupiah (RM151,583).

Selepas mencuri duit tersebut, pekerja terbabit didakwa menggunakannya untuk membeli rumah kos rendah di Bekasi, Jawa Barat.

Jurucakap polis Metro Jakarta Barat, Avrilendy mengesahkan laporan tersebut dan menyatakan suspek dipercayai tidak menghabiskan duit tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Sebahagiannya juga digunakan untuk membeli perabot untuk diletakkan di rumah baharunya.

“Duit yang dicuri suspek merupakan hasil keuntungan pejabat cawangan yang akan dihanter ke pejabat utama J&T Express,” katanya.

Jelas Avrilendy, suspek ditugaskan untuk membawa duit tersebut ke ibu pejabat J&T pada minggu lalu sebelum membawanya lari.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Suspek kemudiannya melarikan diri ke Bekasi, namun sudah ditahan polis kelmarin.

“Ketika disoal siasat, suspek memberitahu dia sempat membeli rumah dan sejumlah perabot menggunakan duit berkenaan,” ujar Avrilendy.

Jika disabit kesalahan, suspek boleh dihukum penjara selama lima tahun.

Advertisement. Scroll to continue reading.


Sumber: Utusan Malaysia

Teruskan Membaca

Lifestyle

0 Diskaun 5 hingga 25 peratus Abang Jo Beri Diskaun Hingga 25 Peratus Bil Elektrik Selama 6 Bulan Buat Rakyat Sarawak. Kerajaan Sarawak bersetuju...

Mamak News

0 SHAH ALAM – Pelabuhan di Selangor dijangka akan seluas saiz Singapura sekiranya Pulau Carey direalisasikan menjadi pelabuhan ketiga di negeri ini. Ini selepas...

Mamak News

0 PUTRAJAYA, 2 FEBRUARI 2023 – Kementerian Perdagangan Dalam  Negeri dan Kos Sara Hidup (KPDN) ingin memaklumkan bahawa, susulan  daripada pengumuman YAB Perdana Menteri...

Mamak News

0 SINGAPURA: Seorang wanita yang sudah berkahwin dan menjalin hubungan sulit dengan rakan kongsi perniagaannya memasang kamera video mini di tandasnya supaya lelaki itu...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications