Hi, what are you looking for?

#image_title

Sukan

Pelan F:30 berada di landasan tepat


PETALING JAYA – Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) percaya Fasa 1 Peta Fasa 1 Peta Hala Tuju F:30 (F:30) bermula tahun 2019 hingga 2022 boleh dianggap sebagai sukses.

Presiden FAM, Datuk Hamidin Mohd Amin berkata, banyak peningkatan telah berjaya dinaik taraf khususnya melibatkan skuad pembangunan hingga pasukan senior Harimau Malaya meskipun masih sempurna sempurna sepenuhnya.

Kata Hamidi, fokus selepas ini adalah untuk memastikan Fasa 2 F:30 bermula tahun ini hingga 2026 dapat meneruskan kesinambungan Fasa 1 sebelum ini.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Fasa 1 sangat penting kerana FAM adalah antara organisasi yang ada visi, misi serta petunjuk prestasi utama (KPI). Kita buat F:30 selepas penyokong katakan yang FAM tiada visi mahupun misi.

“Kita berjaya lakukan sesuatu, ia bukanlah (pencapaian) hebat tetapi secara keseluruhan kita masih berjaya.

“Sekarang kita perlu kekalkan momentum ini kerana kita perlu melihat kepada tahap lebih tinggi pada fasa seterusnya,” kata Hamidin selepas melancarkan Fasa 2 F:30 di Petaling Jaya hari ini.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sebagai rekod, Fasa 2 F:30 dilancarkan bagi meneruskan kesinambungan Fasa 1 yang dilancarkan pada 2019 untuk mencapai sasaran mendominasi Asia Tenggara dari segi urus tadbir, pertandingan dan pembangunan.

Pelan Fasa 3 F:30 akan disambung pada 2027 hingga 2030 nanti. – KOSMO! ONLINE


Sumber: Kosmo Sukan

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Sukan

0 LONDON – Pengendali Tottenham Hotspur, Ange Postecoglou enggan para pemainnya terlalu kecewa dan mengenang kekalahan 1-2 kepada West Ham United kelmarin sekali gus...

Hiburan

0 PETALING JAYA – Banyak kali berpeluang ke Mekah mengerjakan umrah, pelakon Puteri Sarah Liyana menyifatkan peluang tersebut sebagai rezeki Allah selain mengakui tanah...

Sukan

0 MANCHESTER – Pengurus Manchester City, Pep Guardiola mengakui pasukan itu perlu muhasabah diri bagi memastikan pemain-pemainnya tidak terlalu selesa dengan kejayaan dikecapi selama...

Hiburan

3s KUALA LUMPUR – Penyanyi berbakat besar Nadeera berbesar hati apabila namanya dibandingkan dengan penyanyi senior namun enggan perbuatan tersebut dilakukan secara berlebih-lebihan. Kata...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications