Hi, what are you looking for?

Mamak News

Pemandu terselamat dari ajal, Kancil nyaris dihempap pokok


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

PETALING JAYA – Seorang pemandu berdepan detik cemas apabila sebatang pokok besar nyaris menghempap kereta jenis Perodua Kancil yang dipandunya dalam kejadian di Ipoh pagi tadi.

Video kejadian yang berdurasi 27 saat itu dimuat naik pengguna TikTok, @am_amy414 yang kebetulan berada di tempat kejadian.

“Sebatang pokok besar nyaris menghempap kereta Kancil yang dikatakan ditebang seorang pekerja asing. Alahai seperti tikus membaiki labu. Mujur kereta itu sempat berlalu,” katanya menerusi ruangan kapsyen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata pengguna Twitter menganggap kejadian itu sebaliknya aoabila menyifatkan kenderaan itu seperti haiwan kancil yang pintar.

“Kasihan nasib Kancil, di manakah agaknya dia hendak tinggal selepas ini apabila habitatnya telah dimusnahkan,” kata seorang pengguna.

“Jikalau hendak menangkap kancil sekalipun, usahlah membuat perangkap seperti itu. Mudah benar kancil yang bersaiz kecil hendak lalu di bawah pokok tersebut,” kata seorang lagi netizen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dalam pada itu, terdapat juga pengguna yang mempersoalkan tindakan pemotong pokok yang dianggap sembrono ketika melakukan kerja sehingga membahayakan nyawa orang lain.

“Bahaya sungguh seeloknya perhatikan keadaan sekeliling terlebih dahulu,” pesan seorang netizen.

Pada waktu sama, seorang pengguna mengingatkan untuk tidak terlalu terhibur kerana situasi seumpama itu boleh membahayakan nyawa orang lain.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Syukurlah jika tidak berlaku apa-apa kemalangan. Seandainya kemalangan berlaku, siapalah agaknya yang akan dipersalahkan,” ujar seorang pengguna.

Hantaran itu meraih 275,200 tontonan dan 6,936 tanda suka. – KOSMO! ONLINE


Sumber: Kosmo Online

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications