Hi, what are you looking for?

| Kampungmamakcom
#image_title

Lifestyle

Pemilik Dakwa Boleh Bergerak Laju, Kura-Kura Gergasi Melarikan Diri Di Kuching


Kali terakhir dilihat di Sungai Maong, Kuching

Pemilik Dakwa Boleh Bergerak Laju, Kura-Kura Gergasi Melarikan Diri Di Kuching. Individu ini muat naik iklan di laman Facebook untuk mencari seekor kura-kura gergasi yang telah melarikan diri dari rumahnya di Jalan Sungai Maong Tengah.

Kura-kura yang telah dikenal pasti dengan panjang 18 inci dan difahamkan agak berat, dilihat buat kali terakhir pada petang hari Ahad, 3 Disember 2023.

Menurut pemiliknya, walaupun kura-kura tersebut bergerak dengan laju, ia tidak berbahaya kepada orang awam. Namun, disebabkan kura-kura ini memerlukan makanan khusus yang perlu ditambah ke dalam pemakanan diet semula jadinya, pemiliknya merasakan bahawa kura-kura tersebut harus ditemui dengan segera.

Advertisement. Scroll to continue reading.
| Kampungmamakcom Pemilik Dakwa Boleh Bergerak Laju Kura kura Gergasi Melarikan Diri Di Kuching

Pemilik kura-kura, yang hanya mahu dikenali sebagai Sue, percaya bahawa ada kemungkinan kura-kura itu telah diselamatkan oleh seseorang yang berada di dalam kereta. Sue telah mengwar-warkan berita kehilangan tersebut kepada orang ramai yang mungkin telah melihat atau mempunyai maklumat tentang keberadaan kura-kura tersebut untuk menghubunginya melalui WhatsApp.

Bagi sesiapa yang mempunyai maklumat, anda diminta untuk segera menghubungi Sue di nombor 01110664282. Sebagai nota penting, Sue telah meminta agar dihubungi melalui WhatsApp sahaja, kemungkinan besar untuk memudahkan pengurusan maklumat yang diterima.

Kesedaran masyarakat sangat penting dalam usaha mencari dan memastikan kura-kura tersebut kembali ke rumah dengan selamat. Pemilik berharap agar pengumuman ini dapat menarik perhatian orang ramai dan mendorong mereka yang mempunyai maklumat untuk maju ke hadapan. Setiap bantuan dalam pencarian ini sangat dihargai dan merupakan langkah penting dalam memastikan kesejahteraan haiwan peliharaan yang telah menjadi sebahagian daripada keluarga mereka.

Lagi artikel menarik, anda boleh baca di bawah:

Artikel asal oleh: iloveborneo.my

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement

Trending

Teruskan Membaca

Hiburan

3s SHAH ALAM – Penyanyi Noh Salleh menzahirkan rasa terkejut apabila bekas isterinya, Mizz Nina menarik semula kes penjagaan penuh dan inter-parte bagi hak...

Sukan

3s KUALA LUMPUR – Hasrat jaguh berbasikal trek negara, Datuk Azizulhasni Awang untuk meraih emas berganda pada Kejohanan Piala Negara-Negara UCI di Aaide, Australia...

Sukan

0 PETALING JAYA – Pemain perseorangan lelaki profesional negara, Lee Zii Jia terpaksa meninggalkan Indonesia Masters dengan kekecewaan selepas dihimpit masalah kesihatan akibat keracunan...

Sukan

3s HARAPAN terlalu tinggi yang diletakkan terhadap Harimau Malaya pada penyertaan pertama dalam tempoh lebih 40 tahun di Piala Asia nyata ‘memakan diri’ apabila...

Advertisement