Hi, what are you looking for?

Mamak News

Pengakuan “Influencer” TiKTok Tak Basuh & Pakai Baju Tidur Yang Sama Berhari-hari Cetuskan Perdebatan Hangat


Pengakuan Influencer Yang Tak Basuh Baju Tidur Berhari-Hari, Cetus Perdebatan Di Media Sosial

Pendedahan seorang pempengaruh TikTok bahawa dia tidak membasuh dan memakai baju tidur yang sama berhari-hari telah mencetuskan perdebatan hangat dalam kalangan pengikutnya baru-baru ini.

Allison Delperdang sebelum ini menerusi satu video bertanya kepada orang ramai beberapa soalan mengenai tabiat pemakaian baju tidur.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Saya nak tahu, ada tak sesiapa di sini yang memakai baju tidur yang sama untuk beberapa malam?

“Saya pakai baju tidur yang sama untuk beberapa malam. Jadi saya nak bertanya, adakah kita semua melakukan perkara yang sama, atau kita patut menukar baju tidur setiap malam?,” soalnya menerusi video tersebut.

Pengakuan yang dibuat oleh Allison kedengarannya seperti perkara biasa sahaja, namun apabila menjengah ke ruangan komen, rupanya ramai warga maya berpendapat memakai baju tidur yang sama lebih daripada satu malam adalah perkara yang menjijikkan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ramai daripada pengikutnya mengakui bahawa mereka menukar dan membasuh baju tidur yang dipakai setiap malam. Jadi, apabila mendengar pendedahan yang dibuat Allison, mereka mengakui sedikit ‘ngeri’.

“Tidak, kerana baju tidur itu saya dah pakai lebih daripada 8 jam. Jadi, baju itu sudah kotor,” komen salah seorang pengguna.

”Pakaian baru setiap malam. Saya juga hanya menggunakan tuala untuk sekali guna sahaja dan menukarnya. Sama seperti anak-anak saya,” balas seorang lagi pengikutnya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Tak! Semasa tidur, anda akan berpeluh. Jadi, kenapa saya perlu memakai pakaian itu semula?” soal pengikutnya yang lain pula.

Manakala, jawapan daripada seorang warga maya ini mungkin menjadikan semua pembaca bersetuju bahawa baju tidur perlu ditukar dan dibasuh setiap hari.

“Saya tidak pernah memakai baju tidur yang sama semula… Kita akan sentiasa mengeluarkan sel kulit mati dan walaupun ia kedengaran tidaklah terlalu kotor, saya tetap tidak akan melakukannya,” kata warga maya tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Namun begitu, ada juga yang bersetuju dengan Allison dan mengakui sebahagian daripada ‘geng recycle’ baju tidur yang sama setiap malam.

Kata mereka, perkara tersebut adalah biasa dan bukanlah tanda seseorang itu kurang pembersih.

“Saya memakai baju tidur yang sama seminggu kerana saya tidak gemar membasuh baju,” kata salah seorang warga maya yang bersetuju dengan Allison.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Selamatkan alam sekitar dan pakaian anda. Kalau baju tersebut tidak kotor dan berbau, kenapa perlu membasuhnya? Saya memakainya dalam satu minggu berturut-turut ketika musim sejuk,” kata seorang lagi penyokongnya.

@allisondelperdang

what are adults doing these days? Asking for a friend… #pajamas #laundry #sleep #sleepover #adulting #adult #DoritosTriangleTryout

♬ original sound – Allison Delperdang (Kjar)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Anda pula bagaimana? Adakah anda team basuh baju setiap hari ataupun team baju sama setiap malam?

BACA: (Video) Patutlah Tak Boleh Letak Sabun Terlalu Banyak Masa Basuh Baju, Rupanya Ini Sebabnya

Sumber: Tyla

Advertisement. Scroll to continue reading.

Artikel asal oleh: Siakap Keli

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 PUTRAJAYA – Jabatan Insolvensi Malaysia sedang merangka beberapa cadangan pindaan terhadap Akta Insolvensi 1967 (Akta 360) bagi menambah baik sistem pentadbiran kebankrapan termasuk...

Mamak News

0 Sering Kena Maki Dan Paksa Buat “OT”, Lelaki Nekad Tikam Bos Hingga Mati Seorang pengawal keselamatan didakwa menikam bosnya hingga mati kerana memaksanya...

Mamak News

0 JAKARTA: Perhimpunan Advat Indonesia (Peradi) bekerjasama dengan Majlis Peguam Malaysia dalam usaha memajukan peranan masing-masing di persada antarabangsa. Perkara itu diumumkan oleh Pengerusi...

Lifestyle

0 Menang kambing dari pertandingan Lato-Lato. Juara Main Lato-Lato 2 Jam Tanpa Henti, Kanak-Kanak Dari Indonesia Ini Dihadiahkan Kambing. Amat tular di Indonesia, Lato-Lato...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications