Hi, what are you looking for?

| Kampungmamakcom

Mamak News

Penyanyi Antarabangsa, Dua Lipa Sebut KL Antara Tempat Paling Menarik Dilawatinya Di Asia


Penyanyi Antarabangsa, Dua Lipa Sebut KL Antara Tempat Paling Menarik Dilawatinya Di Asia

Penyanyi antarabangsa, Dua Lipa dalam satu hantaran video di TikTok baru-baru ini mendedahkan bahawa Kuala Lumpur adalah salah satu destinasi menarik di Asia yang pernah dilawatinya sebelum ini.

Beliau yang popular menerusi lagu New Rules itu sebelum ini pernah singgah di Kuala Lumpur untuk mengadakan konsert pada 2018. Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan sama ada penyanyi popular itu pernah berkunjung ke negara ini hanya untuk melancong semata-mata.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Menerusi video pendek tersebut, Dua Lipa berkata Malaysia adalah salah sebuah negara yang beliau minati dan tidak pernah merasai pengalaman yang sama ketika berkunjung ke negara lain.

“Saya telah pergi ke banyak tempat tapi saya sangat sukakan Kuala Lumpur. Saya pergi ke sebuah kuil di sana dan ia amat menakjubkan,” katanya.

Beliau bagaimanapun mendedahkan tidak sempat berkunjung ke negeri-negeri lain di Malaysia dan hanya meluangkan masa di Kuala Lumpur sahaja.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Perkongsiannya itu telah membuatkan netizen terutamanya dari Malaysia merasa bangga. Malah, ada yang berharap penyanyi terkemuka itu kembali lagi ke negara ini suatu hari nanti.

Terdahulu, Malaysia menjadi tumpuan serantau apabila ramai artis-artis terkemuka memilih Kuala Lumpur sebagai salah satu destinasi jelajah antarabangsa masing-masing.

Antara artis-artis yang sudah menemui peminat temapatan adalah Jay Chou, Dewa, UNGU dan banyak lagi. Manakala, kumpulan KPOP paling popular, BLACKPINK pula dijadualkan akan mengadakan konsert di Stadium Nasional Bukit Jalil pada 4 Mac ini.

Advertisement. Scroll to continue reading.

@duafver

Most interesting place Dua Lipa has ever visited? @Dua Lipa #dualipa #fyp #parati #viral #futurenostalgia #futurenostalgiatour #dualipaedits #dualipaedit #dualipavideos

♬ DESPECHÁ – ROSALÍA

| KampungmamakcomKredit: @duafver/Tiktok| KampungmamakcomKredit: @duafver/Tiktok

BACA: Bawa Balik Hadiah, Ayah Tersenyum Lega Tengok Anak Meloncat Gembira, “Hilang Penat Kerja 12 Jam”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: @duafver via Tiktok

Artikel asal oleh: Siakap Keli

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement

Trending

Teruskan Membaca

Sukan

3s SHAH ALAM – Kemenangan Malaysia melangkah ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 terpaksa dibayar harga mahal apabila kedua pemain...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Isteri kepada pelawak Shuib, Watie Hanifiah mendedahkan sikap berdegil enggan mendengar nasihat suami mengakibatkannya menjadi mangsa scammer dengan kerugian mencecah...

Sukan

0 SHAH ALAM – Skuad badminton negara menepati ramalan mara ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 selepas bangkit mengatasi Singapura...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Bertahun menyimpan hasrat untuk memiliki perniagaan sendiri, aktor Zahiril Adzim bersyukur merealisasikan impian apabila membuka sebuah butik sebagai persediaan bersara...

Advertisement