Hi, what are you looking for?

Mamak News

Penyanyi wanita diserang strok selepas membuat regangan


LONDON – Seorang penyanyi wanita di Britain dilaporkan mengalami strok selepas meregangkan lehernya, lapor akhbar Daily Star semalam. 

Helen Ferrell, 32, mengalami ‘sakit yang amat teruk’ di belakang kepala selepas menggerakkan kepalanya dari satu sisi ke sisi lain, lapor laman berita Manchester Evening News.

Tanpa memikirkan apa-apa, Ferrell tidur seketika dan didapati hilang keupayaan untuk bercakap atau berjalan setelah dia sedar.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Penyanyi professional wanita itu ternyata diserang angin ahmar selepas pembuluh darahnya terkoyak.  

“Saya rasa diserang strok selepas dikejutkan pasangan saya sehari selepas melakukan regangan. Sebaik sahaja bangun, saya mula rasa sakit di telinga, mengeluarkan bunyi yang kuat seperti berdengung. 

“Doktor beritahu saya mengalami strok selepas pembuluh darah utama terkoyak ketika meregangkan leher. Ketika berada di wad, saya cuba menyanyi dan sedar tidak mampu mengawal pita suara,’’ jelas Ferrell. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Aktiviti regangan yang dilakukan telah disyorkan oleh pakar kiropraktiknya selepas dia mengalami ketidakselesaan pada bahagian leher sebelum ini. 

Ferrell dikejarkan ke unit kecemasan setelah tersedar dari tidur dan lengan kanannya bergoyang tanpa kawalan dengan ‘sakit teruk selama kira-kira tiga jam’.

Ferrell menjalani terapi dan kini boleh berjalan semula. Rawatan dijalankan memakan perbelanjaan sebanyak £7,000 (RM39,913)..

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bagaimanapun, penyanyi itu tidak tahu bila dia boleh bernyanyi semula. – AgensiSumber: Kosmo Online

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 PUTRAJAYA, 2 FEBRUARI 2023 – Kementerian Perdagangan Dalam  Negeri dan Kos Sara Hidup (KPDN) ingin memaklumkan bahawa, susulan  daripada pengumuman YAB Perdana Menteri...

Mamak News

0 SINGAPURA: Seorang wanita yang sudah berkahwin dan menjalin hubungan sulit dengan rakan kongsi perniagaannya memasang kamera video mini di tandasnya supaya lelaki itu...

Sukan

0 PASUKAN Johor Darul Ta’zim (JDT) mengakui tidak sabar untuk menguji rumah baharu Selangor FC di Kompleks Sukan Shah Alam yang dijangka siap sepenuhnya...

Mamak News

0 KUALA LUMPUR – Bekas isteri Datuk S.M Faisal S.M Nasimuddin, Emilia Hanafi memberitahu Mahkamah Majistret di sini hari ini sejak menjadi ibu tunggal,...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications