Hi, what are you looking for?

Mamak News

Penyanyi wanita diserang strok selepas membuat regangan


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

LONDON – Seorang penyanyi wanita di Britain dilaporkan mengalami strok selepas meregangkan lehernya, lapor akhbar Daily Star semalam. 

Helen Ferrell, 32, mengalami ‘sakit yang amat teruk’ di belakang kepala selepas menggerakkan kepalanya dari satu sisi ke sisi lain, lapor laman berita Manchester Evening News.

Tanpa memikirkan apa-apa, Ferrell tidur seketika dan didapati hilang keupayaan untuk bercakap atau berjalan setelah dia sedar.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Penyanyi professional wanita itu ternyata diserang angin ahmar selepas pembuluh darahnya terkoyak.  

“Saya rasa diserang strok selepas dikejutkan pasangan saya sehari selepas melakukan regangan. Sebaik sahaja bangun, saya mula rasa sakit di telinga, mengeluarkan bunyi yang kuat seperti berdengung. 

“Doktor beritahu saya mengalami strok selepas pembuluh darah utama terkoyak ketika meregangkan leher. Ketika berada di wad, saya cuba menyanyi dan sedar tidak mampu mengawal pita suara,’’ jelas Ferrell. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Aktiviti regangan yang dilakukan telah disyorkan oleh pakar kiropraktiknya selepas dia mengalami ketidakselesaan pada bahagian leher sebelum ini. 

Ferrell dikejarkan ke unit kecemasan setelah tersedar dari tidur dan lengan kanannya bergoyang tanpa kawalan dengan ‘sakit teruk selama kira-kira tiga jam’.

Ferrell menjalani terapi dan kini boleh berjalan semula. Rawatan dijalankan memakan perbelanjaan sebanyak £7,000 (RM39,913)..

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bagaimanapun, penyanyi itu tidak tahu bila dia boleh bernyanyi semula. – AgensiSumber: Kosmo Online

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. PETALING JAYA – Satu kejadian gempa bumi sederhana berlaku di Kepulauan Talaud, Indonesia pada pukul 7.16 malam tadi....

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. Oyen Buat Hal Lagi, Kali Ini Menyamar Jadi Kapibara Di Zoo Negara Cuaca sejuk sejak kebelakangan ini ekoran...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. PUTRAJAYA – Perdana Menteri Datuk Seri Is Sabri Yaakob membangkitkan kekecewaan Malaysia dalam isu Palestin dan Myanmar terutamanya...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. Saintis Temui Virus Covid Baharu Dalam Kelawar, Dipercayai ‘Kalis’ Terhadap Vaksin Sedia Ada Saintis mendakwa bahawa telah menemui...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications