Hi, what are you looking for?

#image_title

Mamak News

Peruntuk RM5.5 juta bukan gula-gula PRK Pelangai – Wan Rosdy


BENTONG – Kerajaan memperuntukkan sebanyak RM5.5 juta bagi melaksanakan pelbagai projek pembangunan dan infrastruktur rakyat di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Pelangai.

Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Wan Rosdy Wan Ismail berkata, peruntukan itu membabitkan 32 projek pembangunan di beberapa perkampungan di kawasan DUN berkenaan.

“Baru-baru ini, saya ada berjumpa dengan Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri meminta supaya ia diteruskan dan peruntukan itu telah diluluskan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Ini bermakna, saya hendak beritahu kepada semua, bahawa kedudukan ekonomi kita bertambah baik. Kalau tak, mana mungkin Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri boleh luluskan serta merta,”katanya dalam sidang akhbar selepas merasmikan Sambutan Hari Malaysia Peringkat Negeri Pahang, di Felda Chemomoi, di sini hari ini.

Menurutnya kesemua 32 projek itu telah dirancang awal bagi memberikan kesenangan kepada rakyat dan bukannya disebabkan pilihanraya.

Katanya, peruntukan itu akan digunakan bagi melaksanakan pelbagai projek termasuk projek-projek pembangunan yang dimohon bekas ADUN Pelangai, Allahyarham Datuk Seri Johari Harun bagi membangunkan kawasan DUN Pelangai ini.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Antaranya ialah pembinaan dewan terbuka serta kerja berkaitan di Kampung Baris serta Jawi Jawi sebanyak RM500,000, bina baru longkang di Kampung Hayat (RM200,000); bina baru jambatan di Kampung Bukit Gajah (RM500,000) dan menaiktaraf jalan di Kampung Chemomoi berjumlah RM500,000.

“Ini bukan gula-gula Pilihan Raya Kecil (PRK), bukan, kita dari dulu lagi kalau tiada pilihanraya pun tetap akan bagi (peruntukan). bantuan untuk anak-anak masuk sekolah pun kita teruskan juga, bukan sebab pilihan raya baru nak buat,”ujarnyaya. -KOSMO! ONLINE.


Sumber: Kosmo Online

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 BATAM: Pulau Rempang di Kepulauan Riau tidak jadi dikosongkan untuk memberi laluan kepada projek mega yang menyaksikan kerjasama Indonesia dengan China menerusi pembinaan...

Mamak News

0 PUTRAJAYA – Ternakan di negara ini dilaporkan bebas daripada penyakit Nipah di mana jangkitannya boleh tersebar melalui sentuhan langsung dengan haiwan terjangkit selain...

Mamak News

0 Warga Emas Jadikan Rumah Tempat ‘Timbunan’ Sampah, Abai Keselesaan Jiran IPOH, 25 Sept (Bernama) — Sikap terlalu prihatin terhadap alam sekitar menyebabkan seorang warga...

Mamak News

0 NEW DELHI, India – Kenaikan tinggi harga bahan masakan utama seperti tomato dan bawang menyebabkan kebanyakan penduduk di India mengurangkan atau tidak menggunakan...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications