Hi, what are you looking for?

Sukan

Pink Racing sedia beri tentangan di Sepang


PASUKAN Tobaki Pink Racing bersedia mencari ramuan terbaik bagi memastikan mereka terus memberi tentangan dalam perlumbaan Pusingan Keempat Kejuaraan Cub Prix Malaysia di Litar Antarabangsa Sepang (SIC) pada hujung minggu ini.

Pada pusingan lalu di Jasin, Melaka, tuah ternyata tidak memihak kepada pasukan tersebut selepas pelumba harapannya, Afizi Supaat sekadar menamatkan perlumbaan tempat ke-19 dalam kelas CP150 selepas terlibat dalam kemalangan di Litar Jasin itu.

Pemilik pasukan, Nur Atikah Azwar berkata, dia meletakkan kepercayaan kepada para pelumbanya untuk bangkit dalam misi menebus kehampaan menjelang Pusingan Keempat di Litar Sepang (Selatan).

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Kita dah ada data kerana selalu berlumba di Sepang, cumanya kita masih perlu tingkatkan lagi prestasi jentera. Kita tahu sewaktu di Jasin, keputusan agak teruk, jadi pasukan perlu bangkit mencari keputusan lebih baik.

“Saya yakin pelumba mampu bangkit kerana Sepang litar yang besar dan pelumba yang bermula di petak belakang sekalipun mampu memberi tentangan di kelompok hadapan.

“Saya cukup yakin tiga pelumba kita mampu beraksi dengan baik. Kita sudah menyiapkan jentera terbaik buat mereka dan kali ini terserah kepada pelumba,” katanya kepada Kosmo! semalam.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Menjelang perlumbaan di Sepang pada hujung minggu ini, Pink Racing tetap meletakkan harapan cukup tinggi kepada ketiga-tiga pelumbanya iaitu Afizi Supaat, Harith Farhan Baharin dan Qhuwarismi Nasir untuk terus cemerlang.

“Ketika ini, Afizi mempamerkan hasil perlumbaan cukup baik dan cuma Harith saya lihat di kurang fokus pada perlumbaan. Saya harap dia mampu bangkit menjelang saingan di Sepang nanti.

“Bagi Qhuwarismi pula, ini perlumbaan keduanya dalam saingan CP150 dan saya harap dia mampu cepat serasi dengan jentera kelas perdana tersebut,” ujarnya.

Advertisement. Scroll to continue reading.


Sumber: Kosmo Sukan

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Tular Video Staf Lapangan Terbang Filipina Kantoi Telan Duit Disyaki Dicuri Daripada Pelancong China Seorang kakitangan wanita lapangan terbang di Filipina kantoi menelan...

Mamak News

0 KUALA LUMPUR – Lima anggota polis antara enam individu ditahan selepas disyaki melarikan seorang lelaki dari sebuah kedai makan yang terletak di Desa...

Mamak News

0 PETALING JAYA – Seorang wanita yang juga suri rumah mencari ‘kawan upahan’ selepas dipercayai mengalami tekanan melampau (burnout), akibat tiga tahun terperap menguruskan...

Mamak News

0 Polis Tahan Lelaki, Disyaki Suspek Kes Bunuh Penyanyi Rap, Tupac Shakur 27 Tahun Lepas Polis Amerika Syarikat menahan seorang lelaki di Las Vegas,...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications