Hi, what are you looking for?

Mamak News

‘Player 001’ dalam Squid Game didakwa lakukan gangguan seksual


SEOUL: Pelakon drama bersiri paling popular Netflix, Squid Game, O Yeong-su didakwa di mahkamah negara itu atas kesalahan gangguan seksual.

Lapor The Guardian, berdasarkan laporan media tempatan, aktor berusia 78 tahun itu didakwa menyentuh tubuh badan seorang wanita secara tidak senonoh pada 2017.

Jelas laporan itu, pihak pendakwaan Korea Selatan mendakwa Yeong-su tanpa ditahan pada Khamis lalu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bagaimanapun, Yeong-su menafikan dakwaan terhadapnya.

Seorang pegawai pejabat pendakwa daerah Suwon berkata, segala yang dilaporkan oleh media tempatan mengenai Yeong-su adalah `tidak betul secara fakta’.

Beliau bagaimanapun, tidak memperincikan sebarang butiran lanjut berhubung dakwaan berkenaan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Media tempatan melaporkan, susulan dakwaan itu, Kementerian Kebudayaan Korea Selatan memutuskan untuk berhenti menyiarkan iklan kerajaan yang menampilkan Yeong-su.

Yeong-su yang memegang watak ‘player 001’ dalam drama Squid Game, melakar sejarah tersendiri apabila menjadi pelakon Korea Selatan pertama memenangi anugerah Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik pada Golden Globe Awards 2022 yang diadakan pada Januari lalu.

Pelakon veteran itu mengetepikan nama-nama besar Hollywood seperti Kieran Culkin, Brett Goldstein, Mark Duplass dan Billy Crudup untuk meraih anugerah tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.


Sumber: Utusan Malaysia

Teruskan Membaca

Mamak News

0 SHAH ALAM – Pelabuhan di Selangor dijangka akan seluas saiz Singapura sekiranya Pulau Carey direalisasikan menjadi pelabuhan ketiga di negeri ini. Ini selepas...

Mamak News

0 PUTRAJAYA, 2 FEBRUARI 2023 – Kementerian Perdagangan Dalam  Negeri dan Kos Sara Hidup (KPDN) ingin memaklumkan bahawa, susulan  daripada pengumuman YAB Perdana Menteri...

Mamak News

0 SINGAPURA: Seorang wanita yang sudah berkahwin dan menjalin hubungan sulit dengan rakan kongsi perniagaannya memasang kamera video mini di tandasnya supaya lelaki itu...

Sukan

0 PASUKAN Johor Darul Ta’zim (JDT) mengakui tidak sabar untuk menguji rumah baharu Selangor FC di Kompleks Sukan Shah Alam yang dijangka siap sepenuhnya...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications