Hi, what are you looking for?

#image_title

Mamak News

Plus komited pupuk kecemerlangan 520 rakan niaga


PETALING JAYA – PLUS Malaysia Berhad (Plus) komited membimbing, memupuk kecemerlangan dan pembangunan 520 rakan-rakan niaga di kawasan rehat dan rawat (R&R) dalam meningkatkan tahap perkhidmatan kepada pengguna lebuh rayanya.

Pengarah Urusan Plus, Datuk Nik Airina Nik Jaafar berkata, langkah itu termasuk menyediakan pelbagai program seperti Program Insentif Rakan Niaga (BPIP) meliputi bimbingan, latihan, kursus dan seminar dalam meningkatkan kecemerlangan operasi, pengalaman pengguna dan menjana pendapatan.

Katanya, setelah lebih 30 tahun beroperasi, Plus berjaya melahirkan ramai usahawan dalam kalangan komuniti yang tinggal berhampiran dengan jajaran lebuh rayanya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Rakan niaga kami kebanyakannya terdiri daripada penduduk komuniti sekitar lebuh raya kendalian kami yang diberi peluang untuk berniaga dan mengusahakan gerai-gerai makanan, minuman, kraftangan dan sebagainya.

“Pada ketika ini, terdapat 520 rakan niaga yang berniaga di 29 R&R, 50 hentian sebelah dan empat buah restoran jejantas,” katanya ketika memberi ucapan di Majlis Kecemerlangan Rakan Niaga MyPLUS, di Persada Plus, di sini hari ini.

Sementara itu, Ketua Setiausaha Kementerian Kerja Raya, Datuk Seri Hasnol Zam Zam Ahmad berkata, kementerian amat menghargai dan menyokong penuh usaha dan pendekatan yang diambil oleh pihak Plus dalam membantu rakan niaga untuk meningkatkan kualiti perkhidmatan dan tawaran kepada pengguna lebuh raya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Fokus utama Kementerian Kerja Raya dan Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) adalah bersama-sama Plus dalam meningkatkan perkhidmatan terbaik dan mesra rakyat khususnya dari aspek keselesaan pengguna.

“Selari dengan peredaran masa serta kehendak pengguna lebuh raya hari ini, saya yakin Plus dapat terus memodenisasikan lebuh raya dan meningkatkan kualiti hidup rakyat,” katanya.

Katanya, perkara itu dapat direalisasikan dengan menjalankan usaha berterusan bagi meningkatkan tahap sosioekonomi komuniti setempat sepanjang lebuh raya, menerusi penyediaan peluang perniagaan, pekerjaan dan lain-lain.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dalam pada itu, majlis tersebut turut menyaksikan Plus mengiktiraf rakan-rakan niaga cemerlang MyPLUS dari wilayah utara, selatan dan tengah. – KOSMO! ONLINE


Sumber: Kosmo Online

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Pendatang Dari Australia, Penyelidik Jelaskan Fakta Menarik P Akasia Selalu nampak p ini di tepi jalan tetapi tidak tahu nama, p yang tumbuh...

Mamak News

0 Petinju Muay Thai Malaysia Tumbangkan Lawan Dalam Tempoh 36 Saat BANGKOK, 10 Dis (Bernama) — Petinju muay thai negara Johan Ghazali mendominasi lawannya dalam...

Lifestyle

0 Lagi menu sarapan ‘lejen’ di Kuching Legend Di Kuching, Mi Jawa Rabak Ini Jadi Menu ‘Breakfast’ Kegemaran Penduduk Tempatan. Hari ini, kami akan...

Mamak News

0 Anjing Sakit Gusi, Punca Kejadian Tayar Pancit Di Itali Sejak bulan Julai yang lalu, penduduk di pekan Vastogirardi, Itali mengalami masalah tayar pancit...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications