Hi, what are you looking for?

#image_title

Mamak News

Polis Kesan Tiga Lagi Individu Dikenal Pasti Terlibat Perhimpunan


Polis Kesan Tiga Lagi Individu Dikenal Pasti Terlibat Perhimpunan

KUALA LUMPUR, 20 Sept (Bernama) — Polis sedang mengesan tiga lagi individu bagi membantu siasatan berhubung perhimpunan tanpa permit di ibu kota pada Sabtu lepas.

Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Allaudeen Abdul Majid berkata polis sehingga kini masih gagal menghubungi ketiga-tiga individu berkenaan untuk tampil memberi keterangan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Katanya setakat ini, seramai 16 daripada 28 individu yang dikenal pasti terlibat dalam perhimpunan itu telah dirakam keterangan manakala selebihnya, tidak termasuk tiga individu yang masih dikesan itu, akan dirakam keterangan dalam masa terdekat.

“Bagi tiga individu yang masih gagal dikesan ini pihak polis akan keluarkan nama mereka dalam masa terdekat jika mereka masih lagi belum tampil untuk membantu siasatan dan kami yakin kertas siasatan akan dapat dilengkapkan pada minggu ini juga,” katanya.

Allaudeen berkata demikian kepada pemberita selepas menghadiri perhimpunan bulanan agensi itu di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur, di sini, hari ini.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pada Sabtu lepas, perhimpunan yang disertai kira-kira 800 peserta anjuran Pemuda Perikatan Nasional itu disahkan tidak mematuhi Akta Perhimpunan Aman (APA) 2012.

Sementara itu, Allaudeen dalam ucapannya pada perhimpunan itu berkata indeks jenayah bagi lapan bulan pertama tahun ini mencatatkan penurunan sebanyak 10.3 peratus atau 344 kes berbanding tahun lepas sebanyak 3,349 kes.

Beliau berkata jenayah kekerasan turut mencatatkan penurunan sebanyak 115 kes berbanding 738 kes bagi tempoh yang sama tahun lepas.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Daripada Januari hingga 31 Ogos (tahun) ini, polis telah merampas pelbagai jenis dadah bernilai RM53.3 juta dan menahan seramai 9,765 individu atas pelbagai kesalahan dadah serta jenayah,” katanya.

BACA: Tetap Ditutup Dengan Cadar, Tapi Kenapa Tilam Dijual Ada Jahitan & Corak Cantik?

Sumber: Bernama

Advertisement. Scroll to continue reading.

Artikel asal oleh: Siakap Keli

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 BATAM: Pulau Rempang di Kepulauan Riau tidak jadi dikosongkan untuk memberi laluan kepada projek mega yang menyaksikan kerjasama Indonesia dengan China menerusi pembinaan...

Mamak News

0 PUTRAJAYA – Ternakan di negara ini dilaporkan bebas daripada penyakit Nipah di mana jangkitannya boleh tersebar melalui sentuhan langsung dengan haiwan terjangkit selain...

Mamak News

0 Warga Emas Jadikan Rumah Tempat ‘Timbunan’ Sampah, Abai Keselesaan Jiran IPOH, 25 Sept (Bernama) — Sikap terlalu prihatin terhadap alam sekitar menyebabkan seorang warga...

Mamak News

0 NEW DELHI, India – Kenaikan tinggi harga bahan masakan utama seperti tomato dan bawang menyebabkan kebanyakan penduduk di India mengurangkan atau tidak menggunakan...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications