Hi, what are you looking for?

Hiburan

PRU, Ramli MS punca konsert Noraniza Idris kena tangguh


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

PETALING JAYA – Selepas mengambil kira pelbagai faktor, penghibur popular irama Malaysia, Noraniza Idris terpaksa menunda Konsert Malai Solo yang sepatutnya berlangsung di Istana Budaya (IB) pada 21 hingga 23 Oktober depan.

Noraniza dalam satu kenyataan berkata, penganjuran konsert mega tersebut terpaksa ditangguh selepas mengambil kira beberapa sebab utama iaitu pilihan raya umum dan ketiadaan pengarah muzik.

“Penganjuran ini terpaksa ditangguhkan ke satu tarikh lain atas beberapa faktor tidak dapat dielakkan dalam persediaan program Konsert Malai Solo seperti pelaksanaan pilihan raya umum yang berkemungkinan besar diadakan dalam tempoh tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Perkara tersebut menyukarkan penyusunan atur cara konsert daripada aspek jemputan tetamu termasuk menteri dan wakil kementerian yang menjadi salah satu tunggak utama kepada penganjuran konsert ini,” katanya.

Dalam kenyataan sama, ketiadaan pengarah muzik yang dilantik, Datuk Ramli MS pada hari konsert berlangsung juga turut mempengaruhi keputusan tersebut.

“Ketiadaan pengarah muzik, Datuk Ramli MS yang terlibat dalam penjurian program televisyen, Gegar Vaganza (GV) musim kesembilan juga antara faktor utama.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Astro tidak membenarkan dia terbabit dengan produksi luar sepanjang berada dalam kontrak bersama mereka,” ujarnya lagi.

Selain dua faktor tersebut masalah kesihatan penyanyi dan tidak mempunyai masa cukup bagi melakukan persedian turut menjadi penghalang konsert.

“Noraniza gagal mengurangkan beberapa komitmen aktiviti seni termasuk penganjuran acara Akar Karya Zapin hingga menjejaskan kesihatan, sekali gus mengganggu jadual latihan yang ditetapkan lebih awal.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Selepas dinasihati beberapa pihak dan membuat pertimbangan, produksi membuat keputusan menangguhkan konsert ini buat sementara waktu sehingga tarikh baharu yang akan diumumkan kemudian,” kongsinya.

Sebelum ini, isu harga tiket yang dikatakan terlampau mahal juga sering dibangkitkan netizen namun perkara tersebut dibidas Noraniza kerana bakal menyajikan kelainan kepada penonton.

Untuk rekod, Konsert Malai Solo dijadualkan berlangsung di Panggung Sari Istana Budaya selama tiga malam berturut-turut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Konsert pertama Noraniza itu bakal menggunakan khidmat 300 individu termasuk barisan pemuzik kelas A bertaraf filharmonik, kemunculan 40 pasukan artis budaya tetap dan kumpulan tenaga kreatif yang mahir dalam teknologi persembahan.

Tiket konsert berkenaan dijual bermula pada harga RM299 sehingga RM1,599. – KOSMO! ONLINE


Sumber: Kosmo Online

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. KUALA LUMPUR, 27 Nov (Bernama) — Pelajar tahun dua Sekolah Kebangsaan Taman Kampung Melayu di Kluang, Johor, Muhammad...

Sukan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. DOHA – Pasukan Costa Rica kembali bernafas pada kempen Piala Dunia 2022 kali ini selepas menewaskan Jepun 1-0...

Hiburan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. SHAH ALAM – Penyanyi Shila Amzah tampil berani dengan aksi memukau apabila membuat persembahan dalam takungan air buatan...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. SUNGAI SIPUT – Empat beranak nyaris maut selepas kereta dinaiki mereka terbabas ke dalam gaung sedalam 30 meter...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications