Hi, what are you looking for?

Mamak News

PutrajayaCare akan dilancarkan tidak lama lagi – Radzi


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

PUTRAJAYA – Sedikit masa lagi warga Putrajaya akan dapat memanfaatkan aplikasi e-aduan dikenali ‘PutrajayaCare’ yang berfungsi sebagai pusat khidmat aduan setempat.

Ahli Parlimen Putrajaya, Datuk Dr. Radzi Jidin berkata, pembangunan aplikasi tersebut kini sedang giat dijalankan.

Beliau berkata, PutrajayaCare merupakan salah satu daripada 50 tawaran menerusi #EraBaharuPutrajaya yang dijanjikannya jika menang kerusi di Putrajaya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Saya ambil maklum aduan-aduan yang telah sahabat sekalian sampaikan melalui media sosial saya seperti Facebook, Instagram dan Twitter.

“Dalam situasi ini, saya memahami bahawa warga Putrajaya perlukan saluran atau platform yang sesuai untuk menyuarakan cadangan dan aduan anda.

“Untuk itu, saya melancarkan E-Aduan Pusat Khidmat Ahli Parlimen Putrajaya bagi memudahkan warga Putrajaya menyampaikan cadangan dan aduan untuk perhatian serta tindakan saya,” katanya menerusi hantaran di Facebook, hari ini.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ujar beliau, buat sementara waktu sebelum PutrajayaCare beroperasi, aduan dan cadangan boleh disalurkan menerusi pautan https://erabaharuputrajaya.com/aduan.

Radzi berkata, Pusat Khidmat Parlimen Putrajaya akan mengambil tindakan dan memberikan maklum balas dari semasa ke semasa sejurus PutrajayaCare beroperasi kelak.

Terdahulu, Naib Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) itu dipilih sebagai Ahli Parlimen Putrajaya selepas menewaskan penyandang empat penggal, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15) lalu.- KOSMO! ONLINE

Advertisement. Scroll to continue reading.


Sumber: Kosmo Online

Teruskan Membaca

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications