Hi, what are you looking for?

| Kampungmamakcom
#image_title

Lifestyle

Raghad Mahu Firma Guaman Baru Tangani Kes Disaman Anak Taib


Anak Taib teruskan fail saman terhadap Raghad

Raghad Mahu Firma Guaman Baru Tangani Kes Disaman Anak Taib. Mahkamah Tinggi hari ini diberitahu bahawa Toh Puan Datuk Patinggi Raghad Kurdi Taib akan melibatkan firma guaman baru untuk menangani saman perundangan yang difailkan oleh anak-anak suaminya, Yang di-Pertua Negeri Tun Pehin Sri Abdul Taib Mahmud, terhadap beliau.

Dipetik dari The Borneo Post, peguam sedia ada beliau, Shankar Ram Asnani, tidak memberikan sebab mengenai pertukaran firma guaman tersebut.

“Klien saya telah menyatakan hasratnya untuk mengejar satu langkah tertentu dan akan melibatkan firma guaman baru untuk mengambil alih perkara ini daripada saya dan, dalam hal ini, saya belum menerima maklum balas daripada firma guaman baru,” kata Shankar kepada mahkamah.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Alvin Chong, peguam bagi plaintif Dato Sri Sulaiman Abdul Rahman Taib dan Datuk Seri Mahmud Abu Bekir Taib, kemudian membincangkan sama ada peguam Raghad yang lain, Azlina Dahlan, ingin mempertimbangkan untuk melepaskan diri.

| Kampungmamakcom Raghad Mahu Firma Guaman Baru Tangani Kes Disaman Anak Taib
Raghad Mahu Firma Guaman Baru Tangani Kes Disaman Anak Taib

Taib akan hadir sebagai amicus

“Ini kerana afidavit dan bukti terkini, dan juga perwakilan oleh peguam yang bijak bahawa beliau sebenarnya memiliki beberapa dokumen dan beliau sebenarnya telah menyaksikan dan mengesahkan dokumen yang berkaitan dengan pertikaian dalam prosiding ini.

“Jika Azlina tidak memilih untuk melepaskan diri, kami akan terpaksa membuat permohonan untuk mengecualikannya,” kata Chong.

Sebagai jawapan, Azlina mengatakan perkara itu akan dibincangkan dengan semua peguam Raghad serta menunggu arahan lanjut daripada pelanggan mereka.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Peguam defendan lain bagi Raghad, Alvin Yong, memberitahu mahkamah bahawa dia diberi arahan bahawa Taib akan membuat perwakilan bertulis kepada Pejabat Peguam Negeri untuk hadir tetapi tidak bertindak bagi pihaknya, tetapi lebih berfungsi sebagai amicus (teman pengadilan), dan membincangkan perkara-perkara berkenaan perlembagaan yang mungkin timbul.

Permohonan untuk Taib sebagai defendan ketiga dalam saman ini telah ditangguhkan sejak sebutan terakhir kes pada 9 November.

Hakim Pesanan kes ini, Hakim Mahkamah Alexander Siew, menetapkan sebutan lanjut kes pada 6 Disember. Raghad didakwa oleh Sulaiman dan Bekir, yang sedang mencari injunksi mahkamah untuk menghentikan pemindahan saham dari sebuah syarikat kepada beliau.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Peguam-pembelaan Raghad yang lain adalah Yu Ying Ying dan Shirleen Ong. Sulaiman dan Bekir telah menyebut RHB Investment Berhad sebagai defendan kedua. RHB Investment diwakili oleh peguam Tan Kee Heng dan Lesley Lynn Ling.

Peguam plaintif Chong dibantu oleh peguam Jonathan Tay.

Lagi artikel berkaitan baca di bawah:

Artikel asal oleh: iloveborneo.my

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement

Trending

Teruskan Membaca

Hiburan

3s PETALING JAYA – Madu kepada pempengaruh media sosial Marissa Dania Hakim iaitu Misya Mazlan tidak menolak rezeki sekiranya dikurniakan cahaya mata ketiga dengan...

Hiburan

0 PETALING JAYA – “Doakan segalanya dipermudahkan.” Demikian permintaan usahawan selebriti, Datuk Aliff Syukri yang memohon orang ramai mendoakan keselamatan anak bongsunya yang cedera...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Memasuki tahun ketiga perkahwinan, penyanyi Elizabeth Tan berharap dikurniakan cahaya mata sebagai pelengkap kehidupan. Kata pemilik nama lengkap Elizabeth Tan...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Pelakon dan pengacara, Uyaina Arshad tidak berkecil hati apabila dicop sebagai anak kampung selepas menghadiri konsert band lama, UK’Slam pada...

Advertisement