Hi, what are you looking for?

Sukan

Rencana Fandi julang skuad Sri Pahang


PERTUKARAN yang dilakukan berjaya menyelamatkan Sri Pahang untuk merekodkan kemenangan kedua musim ini dengan menewaskan Perak FC 3-0 di Stadium Perak, Ipoh kelmarin.

Pengendalinya, Fandi Ahmad mengakui kurang gembira melihat tahap konsistensi anak-anak buahnya apabila menurunkan tempo permainan di babak ­kedua dan situasi itu diakui memberi keyakinan tambahan buat tuan rumah.

“Kita rendahkan tempo permainan (di babak kedua) dan ia beri keyakinan kepada Perak. Apa pun selepas saya buat pertukaran, permainan kami kembali tersusun seperti apa yang dimahukan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Kita faham Perak berusaha, selepas mereka menang (ke atas Kuching City), mereka mahukan gol dengan cepat, namun kita faham cara mereka dan sebab itu kita mampu mengatasinya.

“Selepas mereka bolos satu gol, kita nampak mereka kecewa dan apa yang boleh kita buat adalah terus mengawal permainan,” katanya.

Terdahulu, skuad Tok Gajah hanya memerlukan 13 minit untuk membuka jaringan menerusi Kpah Sherman sebelum Stefano Brundo dan pemain gantian, Zuhair Aizat Mohd. Nazri melengkap­kan dua lagi gol buat Sri Pahang.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pada masa sama, legenda Singapura itu tidak menolak­ ­andaian beliau terpaksa mengambil risiko mempertaruhkan Sherman di jentera serangan sedangkan bintang import itu belum lagi cergas 100 peratus.

“Saya terpaksa turunkan pemain kurang cergas seperti Kpah. Dia pun belum bermain 100 peratus, malah dia juga seakan masih takut untuk lakukan larian.

“Mudah-mudahan Lucas Silva dapat kembali perkuatkan pasukan kerana tumpuan sekarang lebih kepada Kpah. Saya tidak pasti keadaan sebenar (Silva) tetapi buat masa sekarang dia sudah mula jogging,” katanya.

Advertisement. Scroll to continue reading.


Sumber: Kosmo Sukan

Teruskan Membaca

Mamak News

0 SEREMBAN – Kementerian Pendidikan (KPM) kini sedang meneliti pendekatan Pelaksanaan Sekolah Mo Khas Komprehensif 9 Tahun (K9) atau Pelaksanaan Peroperasian Sekolah Mo Khas...

Mamak News

0 China Mula Buka Sempadan Kepada Kumpulan Pelancong Asing BEIJING, 31 Mac (Bernama-Sputnik) — China membuka semula sempadan untuk kumpulan pelancong asing bermula Jumaat,...

Mamak News

0 SEREMBAN – SIRIM Berhad menyasarkan seramai 50,000 orang usahawan dapat dilahirkan menjelang tahun 2027 menerusi program pembangunan usahawan termasuk inisiatif tanggungjawab sosial korporat...

Sukan

0 MADRID – Pengendali berpengaruh dari Sepanyol, Luis Enrique mengakui masih terlalu awal untuk mengasah taring dalam kancah Liga Perdana Inggeris (EPL) sekali gus...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications