Hi, what are you looking for?

Mamak News

Rendah Berbanding Semalam, Bursa Malaysia Jatuh Semula Dibawah Paras 1,500 Mata Hari Ini


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

Bursa Saham Malaysia hari ini dilapor jatuh semula dibawah paras 1,500 mata selepas mengakhiri dagangan dengan prestasi sebaliknya berbanding peningkatan yang ditunjukkan semalam.

Indeks petunjuk utama susut ke paras psikologi 1,500 mata akibat aktiviti pengambilan untung dan faktor luaran yang lemah.

FBM KLCI semalam meningkat sebanyak 4.04 peratus, sebahagiannya didorong oleh pelantikan Pengerusi Pakatan Harapan, Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri Ke-10.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pada pukul 5 petang hari ini, indeks berkenaan jatuh sebanyak 15.34 mata atau 1.02 peratus untuk berakhir pada 1,486.55, daripada 1,501.88 yang dicatatkan pada Khamis.

Indeks dibuka dengan 0.18 mata lebih rendah pada 1,501.7 mata dan mencapai paras tertinggi harian pada 1,504.16 mata sebelum menyusut semula kepada paras terendah 1,481.38 mata.

Selain itu, kaunter rugi juga mengatasi kunter untung dengan 630 berbanding 346, manakala 361 lagi tidak berubah, 926 tidak didagangkan dan 15 lagi digantung.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Jumlah dagangan pasaran pula dilapor menguncup kepada 4.41 bilion unit atau RM 2.75 bilion berbanding 6.87 bilion atau RM 4.19 bilion semalam.

Sumber: BERNAMA

Advertisement. Scroll to continue reading.

Artikel asal oleh: Siakap Keli

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. KLANG – Seorang lelaki berusia lingkungan 50-an ditemui lemas di kawasan sungai berdekatan Flat Permai Indah, Pandamaran Jaya...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. BN Akan Song Usul Undi Percaya Agar Keabsahan PM Dimuktamad – Zahid Pengerusi Barisan Nasional (BN), Datuk Seri...

Hiburan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. PETALING JAYA – “Tak payahlah dihebohkan lagi tentang hal ini (perkahwinan dengan Safawi). Saya minta sangat-sangat.” Itu kata...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. KLANG – Sikap biadap seorang lelaki warga Bangladesh yang terus berdegil menurunkan Jalur Gemilang yang dipasangnya terbalik di...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications