Hi, what are you looking for?

Keluarga

Rizky Billar, Lesti dedah wajah Baby L


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

JAKARTA – Selepas dua minggu menimang cahaya mata sulung, pasangan selebriti terkenal Indonesia Rizky Billar dan Lesti Kejora akhirnya mendedahkan wajah dan nama anak lelaki mereka yang digelar Baby L.

Pendedahan tersebut dibuat menerusi sebuah rancangan khas, Welcome Baby L yang ditayangkan di stesen televisyen Indosiar pada Sabtu lalu.

Selain berkongsi wajah anak sulung mereka, Rizky dan Lesti juga mengumumkan nama yang diberi pada bayinya iaitu Muhammad Leslar Al-Fatih Billar.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ujar Rizky, nama yang diberikan pada bayinya itu dianggap sesuai untuk diberikan kepadanya kerana membawa maksud yang baik.

“Muhammad adalah nama pertama saya. Nama itu juga adalah nama seorang Rasul (Nabi Muhammad SAW) yang sangat dimuliakan.

“Memang saya berharap dapat memberikan nama ini kepada anak saya,” kata Rizky.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bagi perkataan Leslar pula, Rizky memberitahu nama tersebut adalah nama gabungan antara dia dan isterinya, Lesti yang diberikan oleh peminat mereka.

“Nama ini (Leslar) menjadi sesuatu yang besar dan mengandungi jutaan doa daripada orang (peminat),” katanya.

Rizky dalam pada itu turut berkongsi keadaan anak dan isterinya yang kini berada dalam keadaan baik dan sihat.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Terdahulu, Lesti telah selamat melahirkan cahaya matanya secara pramatang pada 27 Disember tahun lalu secara pembedahan selepas mengalami pendarahan akibat terlalu penat.

Sumber: Kosmo Online

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. IPOH – Projek melombong nadir bumi lantanid di Hulu Perak telah mendapat kebenaran merancang daripada Majlis Daerah Gerik....

Sukan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. TANJUNG MALIM – Meskipun melakukan persiapan terakhir namun ia tidak menjadi masalah buat kuartet 4×100 meter (m) lelaki...

Hiburan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. KUALA LUMPUR – Selebriti versatil Alif Satar mengakui mempraktikkan prinsip mengelak daripada terjebak adegan mesra atau intim dengan...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. YEREVAN: Jumlah korban insiden letupan besar di sebuah pasar di ibu negara Armenia, meningkat kepada 16 orang. Menurut...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications