Hi, what are you looking for?

Mamak News

Ronaldo Cari Tukang Masak, Gaji RM24,000 Sebulan


Penyerang Al-Nassr, Cristiano Ronaldo baru-baru ini dikhabarkan sedang mencari tukang masak untuk memasak di rumah baharunya yang bakal siap menjelang Jun tahun ini, lapor The Mirror.

Difahamkan rumah agam yang menelan kos sebanyak RM90 juta (£17 million) itu dibina di Quinta da Marinha, Portugal di atas tanah yang dibelinya sejak September 2021.

Disebabkan itu dia ingin mencari seorang tukang masak profesional yang mampu memasak makanan tradisional Portusia serta hidangan antarabangsa lain seperti sushi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bagaimanapun ‘spesifikasi tinggi’ itulah yang melambatkan proses mereka (Ronaldo dan Georgina Rodriguez) untuk mendapatkan tukang masak ekoran ciri-ciri yang perlu ada padanya.

Ekoran kelayakan itu, Ronaldo menawarkan gaji lumayan sekitar RM24,000 (£4,500) sebulan untuk tukang masak tersebut.

Ronaldo Cari Tukang MasakKredit: Property Connect via The Mirror

Sementara misi pencarian tukang masak diteruskan, Ronaldo juga dikatakan sedang menumpukan kehidupan baharunya di Arab Saudi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Baru-baru ini Ronaldo sudah membuat penampilan sulungnya bersama Al-Nassr dalam perlawanan persahabatan menentang gergasi Perancis, Paris Saint-Germain (PSG).

Pertemuan Al-Nassr dan PSG tersebut menyaksikan penyerang Portugal itu bertemu dengan pesaing utamanya sepanjang zaman, Lionel Messi.

Perlawanan persahabatan itu berlangsung dengan aksi sengit kedua-dua pasukan, bagaimanapun kemenangan berpihak kepada PSG dengan menewaskan Al-Nassr 5-4.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: The Mirror

Artikel asal oleh: Siakap Keli

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Sukan

0 BINTANG Manchester City, Newcastle United dan Manchester United dijangka menjadi pilihan kebanyakan pengurus untuk cuba mengatur perancangan terbaik bagi Fantasi Liga Perdana Inggeris...

Mamak News

0 PUTRAJAYA – Jabatan Insolvensi Malaysia sedang merangka beberapa cadangan pindaan terhadap Akta Insolvensi 1967 (Akta 360) bagi menambah baik sistem pentadbiran kebankrapan termasuk...

Mamak News

0 JAKARTA: Perhimpunan Advat Indonesia (Peradi) bekerjasama dengan Majlis Peguam Malaysia dalam usaha memajukan peranan masing-masing di persada antarabangsa. Perkara itu diumumkan oleh Pengerusi...

Hiburan

0 KAJANG – Penyanyi Sissy Imann mengakui menyesal terlampau mengikut emosi sehingga mengambil keputusan menjual album sulung hanya pada harga RM20, sedangkan kos pembikinan...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications