Hi, what are you looking for?

Mamak News

“Saya akan tuntut hukuman qisas ke atas pembunuh anakku’ – Bapa kepada Dr. Fadi


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

GAZA: “Pembunuh anakku datang dengan kakinya sendiri ke Gaza walaupun Mossad cuba menyembunyikan pembunuhannya, dengan memberikan mereka pasport Serbia dan Montenegro”.

Demikian kenyataan yang dikeluarkan oleh bapa kepada pensyarah Palestin, Dr. Fadi Mohammed Al Batsh susulan berita yang mengatakan pembunuh pensyarah itu di Danau Kota, Kuala Lumpur pada 2018 sudahpun ditahan di Gaza.

Perkara itu disiarkan agensi berita Shehab dan diterjemahkan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Cinta Gaza Malaysia (CGM), Muhammad Nadir Al-Nuri Kamaruzaman yang kini berada di bumi Gaza.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Menurut Muhammad Nadir, bapa kepada Dr. Fadi itu bercakap kepada Shehab: “Saya akan menuntut hukuman qisas ke atas pembunuh anak saya dan saya akan melakukannya dengan tangan saya sendiri, seperti mana dibuat ke atas anak saya”.

Susulan berita itu, Muhammad Nadir menulis: “Allah. Ini bukan soal dendam tapi ini soal hati ayah yang koyak dan menahan sedih kehilangan orang yang paling dikasihi selama empat tahun.

Pagi tadi, Muhammad Nadir memberitahu, berita penangkapan ejen pengintip Israel, Mossad, itu tersebar.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Muhammad Nadir kemudiannya menulis: “Pembunuh tersebut masuk ke Gaza dan menghubungi pihak penjajah untuk meminta duit. Perbualannya diintip pihak keselamatan Gaza dan ditangkap. Dia memaklumkan membunuh Imam Fadi bersama lelaki lain di KL ketika itu”.

Sebelum ini laporan menyebut, pembunuhan pensyarah Universiti Kuala Lumpur British Malaysian Institute (UniKL BMI) pada 2018 itu dipercayai didalangi Agensi Perkhidmatan Rahsia Israel iaitu Mossad, kata Ketua Jihad Islam Palestin, Khaled al-Batash.

Beliau yang mengeluarkan kenyataan itu berkata, dua suspek menaiki motosikal jenis BMW yang melepaskan tembakan jarak dekat berkenaan dipercayai ejen Mossad yang berada di Malaysia.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Fadi pernah menetap di Jabalia, utara Semenanjung Gaza sebelum berhijrah ke Malaysia pada 2011 dan bekerja sebagai pensyarah di UniKL BMI.

Sumber: Utusan Malaysia

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. LUMUT – Seramai 61 pendatang asing tanpa izin (PATI) termasuk tujuh wanita yang cuba memasuki negara ini melalui...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. TANJUNG MALIM – Seorang lelaki maut selepas motosikal ditunggangnya terlibat kemalangan dengan sebuah treler di Jalan Jelawai dekat...

Sukan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. KUALA LUMPUR – Pemegang rekod baharu acara pecut 100 meter (m) kebangsaan, Muhammad Azeem Fahmi kini berada dalam...

Hiburan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. BUAT pertama kali, kumpulan Aespa bertandang ke Jepun bagi menjayakan persembahan selama dua hari, Aespa Japan Premium Showcase...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications