Hi, what are you looking for?

Sukan

Saya tak rampas jurulatih – Zii Jia


JAGUH perseorangan lelaki negara, Lee Zii Jia menegaskan bahawa pasukannya tidak me­langgar apa-apa peraturan ketika berusaha mendapatkan khidmat Wong Tat Meng sebagai jurulatih baharunya.

Sebaliknya, pemain ranking ke-10 dunia itu menjelaskan, mereka mendapatkan khidmat jurulatih berusia 56 tahun dari Ipoh, Perak tersebut melalui saluran yang be­tul dan profesional.

Disebabkan itu, Zii Jia, 25, me­rasakan ia tidak sepatutnya menjadi satu isu walaupun pemain Hong Kong, Ng Ka Long meluahkan kekecewaan selepas mereka kehilangan khidmat Tat Meng.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Saya penyokong tegar Manchester United, apabila Erik ten Hag ke Manchester United, adakah pemain dan pengurusan Ajax bising? Tidak ada kan?

“Sekarang adalah masanya untuk mengorak langkah ke depan. Fikir positif, lagi pun beliau adalah jurulatih dari Malaysia. Marilah kita membantu satu sama lain untuk mengejar impian Olimpik bersama-sama.

“Saya berharap beliau boleh memulakan tugasnya selepas semua kejohanan di Asia tamat sebelum kami berehat sebulan,” kata Zii Jia.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pada masa sama, pemain dari Alor Setar, Kedah itu percaya kehadiran Tat Meng yang berpengalaman luas bersama jaguh-jaguh ternama dunia, mampu membantunya mencapai satu tahap baharu.

“Pertama sekali beliau adalah jurulatih berpengalaman dan warga tempatan. Ia akan membolehkan beliau berkomunikasi dengan baik bersama ahli pa­sukan saya yang lain.

“Beliau juga pernah membawa nama-nama besar mendapatkan keputusan bagus seperti perseorangan wanita Korea Selatan, An Se-young. Harap pengalamannya mampu membawa saya ke satu lagi tahap,” jelasnya.

Advertisement. Scroll to continue reading.


Sumber: Kosmo Sukan

Teruskan Membaca

Mamak News

0 KUANTAN – Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menahan lima lagi penguatkuasa dan seorang orang awam bagi membantu siasatan susulan kes rasuah disyaki melibatkan...

Mamak News

0 Tengah-Tengah Malam Naik Notifikasi “Suspicious Person” Berdekatan Kereta, Rupanya… Seperti yang diketahui waktu malam sememangnya membuatkan bulu roma sesiapa sahaja berdiri kerana persekitaran...

Sukan

0 PETALING JAYA – Penyerang antarabangsa Colombia, Radamel Falcao dilaporkan sudah berada di Johor Bahru sekali gus menguatkan lagi spekulasi bakal bermain dalam kancah...

Hiburan

0 PETALING JAYA – Penyanyi Iman Troye menghadiahkan wang tunai RM300 kepada pelajar yang mencapai peningkatan dalam apa sahaja mata pelajaran bagi keputusan Sijil...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications