Hi, what are you looking for?

Luar Negara

Selepas 32 Tahun Dipenjara, Banduan Akhirnya Dapat Tarikh Hukuman Mati


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

TEXAS: Banduan paling lama yang pernah dipenjarakan di Amerika Syarikat (AS) iaitu selama 32 tahun akhirnya mendapat tarikh untuk menjalani hukuman mati pada 21 April depan. 

Lapor Daily Star, Hakim Mahkamah Houston memerintahkan tahanan bernama Carl Wayne Buntion, 77, menjalani hukuman tersebut tahun ini. 

Tiga dekad lalu, Buntion menembak dan membunuh dengan kejam seorang pegawai polis di Houston, James Irby, 37, pada Jun 1990. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Buntion menembak anggota polis itu di bahagian kepala dan belakang badan selepas keluar dari keretanya di sebuah jalan raya. 

Peguam Daerah Harris County, Kim Ogg berkata, sudah tiba masanya dia perlu bertanggungjawab terhadap jenayah tidak berperikemanusiaan itu. 

Di Texas, kaedah pelaksanaan hukuman mati yang menjadi pilihan adalah suntikan maut dan Buntion difahamkan akan menjalani hukuman tersebut. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Berita tersebut disambut gembira oleh ahli keluarga James Irby termasuk isterinya, Maura Irby. 

“Alangkah bagus kalau James berada di sini dan menyaksikan pelaksanaan hukuman itu.

“Ini adalah berita baik dan penutup episod pembunuhan suami saya,” katanya. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Utusan Malaysia

Teruskan Membaca

Sukan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. WOKING – Pelumba pasukan McLaren, Daniel Ricciardo dilaporkan meminta pasukan itu membayar pampasan cukup tinggi sekiranya mereka berkeras...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. TALLAHASSEE: Beberapa sekutu rapat bekas Presiden Amerika Syarikat (AS),  Donald Trump berasa berang dan menuntut penjelasan segera berhubung...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. LUMUT – Seorang lelaki warga emas ditahan pagi semalam selepas dikesan memandu kereta secara melawan arus di Lebuh...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. BEIJING – Sejenis virus baharu digelar Langya dipercayai menjadi punca berpuluh-puluh penduduk China mengalami simptom seperti selesema dengan...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications