Hi, what are you looking for?

Luar Negara

Selepas 32 Tahun Dipenjara, Banduan Akhirnya Dapat Tarikh Hukuman Mati


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

TEXAS: Banduan paling lama yang pernah dipenjarakan di Amerika Syarikat (AS) iaitu selama 32 tahun akhirnya mendapat tarikh untuk menjalani hukuman mati pada 21 April depan. 

Lapor Daily Star, Hakim Mahkamah Houston memerintahkan tahanan bernama Carl Wayne Buntion, 77, menjalani hukuman tersebut tahun ini. 

Tiga dekad lalu, Buntion menembak dan membunuh dengan kejam seorang pegawai polis di Houston, James Irby, 37, pada Jun 1990. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Buntion menembak anggota polis itu di bahagian kepala dan belakang badan selepas keluar dari keretanya di sebuah jalan raya. 

Peguam Daerah Harris County, Kim Ogg berkata, sudah tiba masanya dia perlu bertanggungjawab terhadap jenayah tidak berperikemanusiaan itu. 

Di Texas, kaedah pelaksanaan hukuman mati yang menjadi pilihan adalah suntikan maut dan Buntion difahamkan akan menjalani hukuman tersebut. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Berita tersebut disambut gembira oleh ahli keluarga James Irby termasuk isterinya, Maura Irby. 

“Alangkah bagus kalau James berada di sini dan menyaksikan pelaksanaan hukuman itu.

“Ini adalah berita baik dan penutup episod pembunuhan suami saya,” katanya. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Utusan Malaysia

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. Jonathan, Kura-Kura Tertua Dunia Bakal Sambut “Birthday” Yang Ke-190 Tahun Kura-kura gergasi dari Seychelles bakal menyambut ulang tahun...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. SEREMBAN – Dua pengawal keselamatan warga Nepal ditemui maut dipercayai dibunuh oleh rakan senegaranya dalam kejadian di Pusat...

Sukan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. KUALA LUMPUR – Hasrat skuad hi lelaki negara untuk melangkah ke pentas final edisi pertama Piala Negara-Negara FIH...

Hiburan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. PETALING JAYA – Penyanyi Datuk Hattan mengingatkan orang ramai terutama anak muda supaya jangan mudah percaya dengan tawaran...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications