Hi, what are you looking for?

| Kampungmamakcom
#image_title

Hiburan

Semua harta sepencarian bersama suami kini milik Aisyah Hijanah 100 peratus


PETALING JAYA – Selepas menjalani kehidupan berpoligami sebulan lalu, pempengaruh media sosial Aisyah Hijanah mendedahkan segala harta sepencarian bersama suami, Alif Teega telah dipindah milik penuh kepada dirinya.

Harta sepencarian yang dimaksudkan termasuklah pegangan perniagaan tudung, rumah, kereta dan aset-aset lain.

“Segala hasil titik peluh yang dibina daripada kosong bersama suami (aset harta sepencarian) telah dipindahkan 100 peratus kepada Aisyah termasuklah pegangan jenama tudung, rumah, kereta dan aset-aset yang lain.

“Jangan hancurkan semuanya hanya disebabkan amarah kita. Pastikan usaha dan hak anda terjamin. Catat semua aset bersama dan buat satu perjanjian khas. Kalau mampu upah peguam, silakan,” katanya dalam satu muat naik hantaran terbaharu dalam media sosial.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Jelas Aisyah, apa yang dilakukannya bukan bermakna dirinya seorang yang tamakkan harta tetapi demi masa depan diri dan anak-anak yang lebih terjamin.

“Bukan bermakna kita tamak atau gila harta, tetapi kita mahu beri jaminan kepada masa depan kita dan anak-anak.

“Sentiasa minta Allah petunjuk dan cari jalan yang terbaik. Kita perlu pandai kawal emosi dan kekal bertenang. Kalau tidak, rosak segalanya,” jelasnya lagi dalam perkongsian sama.

Aisyah, 25, turut, menitipkan pesanan buat wanita-wanita yang senasib dengannya agar sentiasa berfikiran waras dan tidak bertindak melulu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Bagi wanita yang dipoligamikan, Aisyah harap hantaran ini membantu kalian semua. Poligami bukanlah perkara yang haram, tetapi tidaklah semua wanita boleh menerima.

“Ingat untuk memastikan pastikan diri kalian terjamin dahulu termasuklah anak-anak. Jangan terburu-buru nak bercerai,” pesannya.

Bulan lalu, suami Aisyah iaitu Alif mendedahkan sudah berkahwin dua dengan wanita bernama Fatin Umaidah dan mencetus kemarahan ramai terutama golongan wanita. –  KOSMO! ONLINE


Sumber: Kosmo Online

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement

Trending

Teruskan Membaca

Sukan

3s SHAH ALAM – Kemenangan Malaysia melangkah ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 terpaksa dibayar harga mahal apabila kedua pemain...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Isteri kepada pelawak Shuib, Watie Hanifiah mendedahkan sikap berdegil enggan mendengar nasihat suami mengakibatkannya menjadi mangsa scammer dengan kerugian mencecah...

Sukan

0 SHAH ALAM – Skuad badminton negara menepati ramalan mara ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 selepas bangkit mengatasi Singapura...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Bertahun menyimpan hasrat untuk memiliki perniagaan sendiri, aktor Zahiril Adzim bersyukur merealisasikan impian apabila membuka sebuah butik sebagai persediaan bersara...

Advertisement