Hi, what are you looking for?

Mamak News

Sering Dipaksa Buat “OT” Dan Kena Maki, Lelaki Nekad Tikam Bos Hingga Mati


Sering Kena Maki Dan Paksa Buat “OT”, Lelaki Nekad Tikam Bos Hingga Mati

Seorang pengawal keselamatan didakwa menikam bosnya hingga mati kerana memaksanya bekerja lebih masa dan sering keluarkan kata-kata kesat padanya, lapor Metro UK.

Suspek berusia 44 tahun itu telah ditahan oleh polis selepas didakwa menikam mangsa menggunakan sebilah pisau sepanjang 33cm ke atas mangsa yang berusia 56 tahun.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Suspek nekad melakukan perbuatan itu di tengah bandar raya Bangkok kerana sering dibuli oleh bosnya, dakwa suspek tersebut.

Baca: Boleh Jimat Masa, Ini Cara Nak Buat Umrah 3 Kali Tanpa “Apply” Cuti Panjang

“Saya sudah lama marah dengan bos saya. Kadang-kadang saya tidak boleh tidur kerana terlalu tertekan memikirkan dia,” kata suspek kepada polis selepas menahannya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Dia membuli saya dan selalu bercakap kasar kepada saya. Walaupun saya sudah pulang kerja, kata-katanya masih terlintas dan bermain di kepala saya,” tambahnya lagi.

Rakaman CCTV di lokasi kejadian menunjukkan bahawa mangsa telah merayu kepada suspek di tempat letak kereta di Taman Lumpini pada 1 Februari lalu sebelum penyerangnya itu menikam mangsa di bahagian kiri dadanya.

Kredit ViralPress

Orang ramai yang lalu-lalang di lokasi kejadian segera memberikan bantuan dan memisahkan kedua-dua penyerang dan mangsa.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Suspek dipercayai berjaya melarikan diri dengan menaiki basikalnya, manakala mangsa telah terjatuh ke atas jalan akibat daripada tikaman.

Mangsa dikejarkan ke hospital, namun disahkan meninggal dunia akibat daripada kecederaan serius di bahagian dada kirinya.

Suspek kemudiannya berjaya ditahan oleh polis selepas dikesan berada di rumahnya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dia bakal berdepan hukuman penjara sehingga 20 tahun jika didapati bersalah.

Thailand masih mengekalkan hukuman mati bagi pembunuhan, tetapi hanya melaksanakannya bila perlu dan melibatkan kes jenayah berat dan berprofil tinggi.

Suspek yang merupakan pekerja bawahan mangsa mendakwa bahawa dia dipaksa bekerja selama berjam-jam dan mengalami penderaan lisan yang kerap daripada mangsa.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Leftenan Kolonel Polis Buddhawiro berkata: “Bukti menunjukkan suspek membunuh bosnya menggunakan sebilah pisau.

“Dia merancang serangan itu, jadi pihak pendakwa raya telah membuat tuduhan membunuh bagi kes ini,” jelas Buddhawiro lagi kepada media.

Sumber: Metro UK

Advertisement. Scroll to continue reading.

Artikel asal oleh: Siakap Keli

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 SEREMBAN – Kementerian Pendidikan (KPM) kini sedang meneliti pendekatan Pelaksanaan Sekolah Mo Khas Komprehensif 9 Tahun (K9) atau Pelaksanaan Peroperasian Sekolah Mo Khas...

Mamak News

0 China Mula Buka Sempadan Kepada Kumpulan Pelancong Asing BEIJING, 31 Mac (Bernama-Sputnik) — China membuka semula sempadan untuk kumpulan pelancong asing bermula Jumaat,...

Lifestyle

0 Air keluaran Borneo yang sedap dan ‘famous’ di kalangan Sabah dan Sarawak ‘First Time Aku Rasa Air Ni Kat Sabah, Lain Macam Sedap...

Mamak News

0 SEREMBAN – SIRIM Berhad menyasarkan seramai 50,000 orang usahawan dapat dilahirkan menjelang tahun 2027 menerusi program pembangunan usahawan termasuk inisiatif tanggungjawab sosial korporat...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications