Hi, what are you looking for?

Mamak News

Singapura batalkan penerbangan ke Taiwan


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

SINGAPURA: Singapore Airlines (SIA) dan syarikat penerbangan tambang murah Scoot membatalkan penerbangan ke Taiwan susulan ‘sekatan udara’ ketika latihan tembakan tentera China di sekitar Taiwan kian memuncak.

Lapor Channel News Asia, SIA mengumumkan penerbangan yang dibatalkan melibatkan SQ878 dan SQ879 yang dijadualkan berlepas hari ini.

Jelasnya, pesawat SQ878 melakukan penerbangan dari Singapura ke Taipei, manakala, SQ879 dari Taipei ke Singapura.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Keselamatan pelanggan dan petugas adalah keutamaan kami. Pihak SIA akan terus memantau situasi dengan dekat dan membuat sebarang perubahan jika perlu,” katanya.

Menurut SIA, penumpang yang terjejas diberikan pilihan membuat perubahan tempahan atau menuntut ganti rugi.

“Bagi tempahan yang dibuat melalui agensi pelancongan atau rakan kongsi syarikat penerbangan, pelanggan dinasihatkan menghubungi ejen pelancongan atau kaunter pembelian bagi sebarang bantuan,” jelasnya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sementara itu, Scoot mengesahkan pembatalan penerbangan TR996 (Singapura ke Taipei) dan TR997 (Taipei ke Singapura).

Jelasnya, pihak syarikat juga sudah menyemak semula pelan penerbangan TR899 yang melakukan perjalanan terus dari Lapangan Terbang Narita di Tokyo ke Singapura tanpa perlu transit di Taipei.

Pihaknya juga akan memberikan bantuan kepada pelanggan yang terjejas dan membuat penyelarasan mengikut keperluan semasa.

Advertisement. Scroll to continue reading.


Sumber: Utusan Malaysia

Teruskan Membaca

Hiburan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. PETALING JAYA – Selepas berita keruntuhan rumah tangganya bersama Noh Salleh mengejutkan ramai pihak dan menjadi perhatian peminat,...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. GEORGE TOWN – Syarikat hospitaliti global, Airbnb menggesa kerajaan negeri Pulau Pinang mempertimbangkan semula draf cadangan untuk aktiviti...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. SEOUL: Korea Selatan melancarkan pengorbit bulan pertamanya hari ini sebagai membangunkan program angkasa lepasnya dengan menyasarkan pendaratan pertama...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. Secara ringkasnya, simptom influenza adalah seakan-akan sama dengan COVID-19 iaitu demam, selesema, batuk, sakit tekak dan sakit sendi....

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications