Hi, what are you looking for?

Hiburan

‘Sophia manja, lemah lembut, memang mudah jatuh hati’


PETALING JAYA – “Bagi saya dia (Sophia AlBarakbah) baik. Lemah lembut. Karakternya manja. Mungkin ada yang senang jatuh hati.”

Demikian pandangan yang dikongsikan oleh aktor Aeril Zafrel tentang pelakon yang sedang mencetuskan kontroversi, Sophia AlBarakbah apabila mereka pernah bergandingan dalam sebuah drama sebelum ini.

Aeril berpendapat, Sophia memiliki pesona yang boleh membuatkan mana-mana lelaki mudah jatuh hati kerana pembawaan dirinya yang manja dan lemah lembut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Itu pendapat saya. Tapi saya anggap Sophia sebagai kawan sahaja. Sepanjang saya pernah bergandingan dengannya, untuk orang yang mudah jatuh hati, memang akan tertarik dengan Sophia,” kata Aeril kepada Kosmo! Online.

Menyentuh tentang isu kecurangan, Aeril atau nama lengkapnya Suhairil Sunari, 35, berkata, perkara tersebut boleh berlaku di mana-mana dan bukan sahaja dalam media sosial.

Bagaimanapun katanya, perbuatan tersebut bergantung pada sikap seseorang individu itu sendiri.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Kalau nak curang, dalam aplikasi Waze pun boleh. Tak perlu media sosial lain. Semuanya bergantung pada individu itu sendiri.

“Tapi bukan untuk saya. Saya tidak boleh buat begitu (curang). Bukan sebab isteri (Wawa) sahaja, tetapi sebab saya juga perlu menjaga nama dan imej,” katanya.

Sewaktu ditanya tentang perasaannya apabila sering dilabelkan sebagai ‘suami contoh’, Aeril berkata, gelaran tersebut membuatkan dirinya perlu lebih berhati-hati dan menjaga nama baik sendiri.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Kata bapa kepada empat orang cahaya mata itu lagi, gelaran tersebut turut menjadi pemangkin untuk dirinya terus setia bersama isteri, Wawa Zainal.

“Sebenarnya bila orang sudah letakkan saya di kedudukan sebegitu, saya perlu lebih berhati-hati. Itu antara pemangkin untuk saya terus setia.

“Tapi godaan itu tetap ada. Cuma terpulanglah pada kita untuk melayan godaan itu atau tidak. Wawa percaya dengan saya. Jadi saya tidak boleh hancurkan kepercayaan itu,” jelasnya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pada masa sama, Aeril turut mendedahkan tiada rahsia antara dia dan juga isteri apabila wanita itu dibenarkan memegang dan memeriksa media sosial miliknya termasuk perbualan dalam WhatsApp.

“Saya dengan Wawa ‘telus’. Dia boleh pegang telefon bimbit saya dan periksa media sosial termasuk WhatsApp,” kata Aeril.

Dalam perkembangan lain, Aeril bakal muncul dalam sebuah drama berjudul Serpihan Sayang dengan membawakan watak lelaki psiko bersama aktres, Fasha Sandha.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Drama terbitan Padi Pictures Sdn. Bhd. tersebut akan mengisi slot Samarinda di TV3 yang turut menampilkan lakonan Shahz Jaszle, Elisya Sandha dan Zarina Zainoordin. – KOSMO! ONLINE


Sumber: Kosmo Online

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 SEBERANG PERAI – Seramai 12,380 warga asing yang ditahan di depoh imigresen di seluruh negara telah dihantar pulang ke negara masing-masing tahun ini....

Mamak News

0 SEREMBAN – Kementerian Pendidikan (KPM) kini sedang meneliti pendekatan Pelaksanaan Sekolah Mo Khas Komprehensif 9 Tahun (K9) atau Pelaksanaan Peroperasian Sekolah Mo Khas...

Mamak News

0 China Mula Buka Sempadan Kepada Kumpulan Pelancong Asing BEIJING, 31 Mac (Bernama-Sputnik) — China membuka semula sempadan untuk kumpulan pelancong asing bermula Jumaat,...

Mamak News

0 SEREMBAN – SIRIM Berhad menyasarkan seramai 50,000 orang usahawan dapat dilahirkan menjelang tahun 2027 menerusi program pembangunan usahawan termasuk inisiatif tanggungjawab sosial korporat...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications