Hi, what are you looking for?

| Kampungmamakcom

Hiburan

Suami Fatin Afeefa jutawan saham muda


PETALING JAYA – Sudah terang lagi bersuluh. Biarpun tiada hitam putih daripada si empunya badan, pelakon Fatin Afeefa kini sah bergelar isteri kepada jutawan muda Aliff Awang.

Difahamkan, Aliff atau terkenal dengan nama Opai dalam TikTok bergelar jutawan dalam tempoh empat bulan pertama selepas melibatkan diri dalam dunia pelaburan saham secara online.

Perkara tersebut didedahkan sendiri menerusi satu video dalam platform media sosial tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Aliff yang berusia awal 30-an sah bernikah dengan Fatin malam tadi di sebuah lokasi mewah bertempat di Subang Jaya, Selangor mendedahkan, gagal mencipta kejayaan adalah satu perkara lazim dalam sesuatu perniagaan namun usah terlalu lama bersedih akan perihal terbabit.

“Mungkin orang lain kebiasaannya akan cakap mereka dah cukup kerja keras,” katanya menerusi satu muat naik video dalam TikTok.

Ujar Aliff lagi, untuk berjaya dalam hidup, seseorang itu perlu segera menemukan penyelesaian terhadap permasalahan kehidupan.

“Macam aku, aku beri masa (nak selesaikan masalah) sampai bangun tidur sahaja. Bangun, aku dah tahu jalan penyelesaian dah.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Aku cuba selesaikan sesuatu masalah itu dalam tempoh masa yang aku berikan pada diri sendiri. Aku takkan letak stres pada diri.

“Kadang-kadang, ada orang dia gagal hari ini, esok juga dia nak menang balik. Macam aku, gagal hari ini, aku akan bagi tempoh masa seminggu namun pada masa sama, tak nak rosakkan kepala.

“Kepala atau otak kita macam enjin. Kita jaga enjin kita supaya satu hari, kita tak nak penat. Kita nak enjin itu jangan ‘overhaul’, kita nak biar dia boleh guna jangka masa panjang. 10 tahun atau 20 tahun boleh pakai,” ujar Aliff.

Malam tadi, Aliff bernikah dengan Fatin Afeefa atau nama sebenarnya Fatin Nur Afifah Shamsudin dalam sebuah majlis yang diadakan bertempat di Putra Glass Hall, Subang Jaya, Selangor.

Advertisement. Scroll to continue reading.
@aliff_awang

Apa yang kau dah “bagi” , kau belum cukup “bagi” lagi. Kau pernah susah? Lepastu senang, lepastu susah balik? Tak pernah kan? Aku lalui perkara macamni SETIAP HARI. I gamble in life. Jika aku tak mengambil risiko, aku takkan berjaya. Sesiapa yang pernah follow aku, aku REAL. Ada waktu seakan akan takkan salah. Ada kala, nak betul pun susah. Tapi itulah punca utama mengapa ramai percayakan aku. Kau nak berjaya? Trading kau PROGRESS secara PROGRESSIVE, bukan aggressive, Kau tekan LINK KAT BIO. Chat dengan admin aku 🫰🏻#confirmfyp

♬ Experience (Piano e Violin) – Pietro Scichilone

Pasangan mempelai itu sah bergelar suami isteri sekira pukul 8.40 malam tadi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Berita perkahwinan mengejut tersebut turut dikongsikan jurusolek ternama tanah air, Datuk Alha Alfa yang bertindak mengoles atau mencantikkan wajah pelakon yang cukup dikenali menerusi filem Tentang Bulan itu.

Antara selebriti tanah air yang turut hadir termasuklah, Bella Astillah yang merupakan rakan baik Fatin.

Usaha Kosmo! Online mendapatkan kenyataan daripada pihak Afeefa belum berhasil apabila nombor telefon pelakon filem Tentang Bulan itu gagal dihubungi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bulan lalu, Fatin, 28, sepertinya memberi bayangan sudah bergelar tunangan orang namun tiada perincian lanjut.

Fatin pernah berkahwin dengan pelakon Adam Shahz pada 21 Disember 2013 namun disahkan bercerai 30 Mei 2017.

Hasil perkahwinan terdahulu, pasangan itu dikurniakan seorang cahaya mata perempuan, Ivy Herra Sophia, 7.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sebelum berkahwin dengan Adam, Fatin juga mempunyai seorang cahaya mata lelaki, Adam Aisy Arrian, 10. – KOSMO! ONLINE


Sumber: Kosmo Online

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement

Trending

Teruskan Membaca

Sukan

3s SHAH ALAM – Kemenangan Malaysia melangkah ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 terpaksa dibayar harga mahal apabila kedua pemain...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Isteri kepada pelawak Shuib, Watie Hanifiah mendedahkan sikap berdegil enggan mendengar nasihat suami mengakibatkannya menjadi mangsa scammer dengan kerugian mencecah...

Sukan

0 SHAH ALAM – Skuad badminton negara menepati ramalan mara ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 selepas bangkit mengatasi Singapura...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Bertahun menyimpan hasrat untuk memiliki perniagaan sendiri, aktor Zahiril Adzim bersyukur merealisasikan impian apabila membuka sebuah butik sebagai persediaan bersara...

Advertisement