Hi, what are you looking for?

Mamak News

Suara aku taklah ‘busuk’ sangat – Michael Ang


PETALING JAYA – Pengarah yang juga produser terkenal, Michael Ang tetap bangga dengan pencapaian diri selepas melancarkan single sulungnya yang berjudul Cinta Atau Propa, semalam.

Michael atau nama lengkapnya, Michael Ang Hai Swee, mengakui suaranya mungkin tidak sesedap seperti suara penyanyi profesional, namun tidak juga teruk sehingga boleh membuatkan pendengar ‘muntah’ mendengar lagu nyanyiannya.

“Iya, suara saya tidaklah sedap sangat. Tapi saya cuba buat yang terbaik. Selepas dengar saya rasa suara sendiri tidaklah teruk sangat sehingga boleh membuatkan pendengar muntah,” katanya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Michael yang cukup dikenali kerana kelantangannya juga sudah bersedia dengan sebarang kritikan umum. Baginya, setiap individu mempunyai hak untuk mengkritik.

“Semua orang ada hak untuk mengkritik. Saya juga banyak mengkritik. Kalau saya dengan seseorang penyanyi itu menyanyi tidak sedap, saya akan kritik terutama ketika pertandingan. Saya hanya kritik penyanyi yang memasuki pertandingan.

“Saya tidak pernah kritik tentang lagu jika seseorang artis itu mengeluarkan lagu baharu. Sama juga kalau saya buat drama dan orang kritik drama saya. Saya tidak boleh marah dan tidak pernah marah sebab itu hak mereka (penonton).

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Jadi bila saya mengambil keputusan untuk keluarkan lagu, saya kena bersedia untuk menerima kritikan orang dan saya harus terima jika dikritik,” katanya.

Disoal, adakah Cinta Atau Propa ditujukan kepada mana-mana pihak, Michael ketika ditemui semasa sidang media virtual hari ini berkata, sejujurnya dia tidak berniat menyindir sesiapa.

Namun, dia tidak dapat berbuat apa-apa jika ada pihak mungkin tersinggung dengan lagu berkenaan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Saya tidak tujukan lagu ini kepada sesiapa. Sejujurnya lagu ini tidak ada kena mengena dengan siapa pun. Saya tujukan lagu ini kepada pekerja-pekerja saya dan tentang kehidupan peribadi saya.

“Jadi kalau ada yang tersinggung, siapa makan cili, dialah terasa pedasnya,” kata Michael.

Tambah Micheal, dia mengambil keputusan untuk merakamkan single Cinta Atau Propa kerana mahu mencabar diri, selain menguji tahap kemampuannya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Saya telah buat pelbagai perkara daripada berlakon, mengarah, menulis skrip, memasak dan menjadi penerbit. Hanya ada tiga perkara lagi yang belum saya lakukan iaitu menyanyi, menulis lagu dan menulis lirik.

“Saya pernah cakap pada diri sendiri sebelum ini bahawa menyanyi adalah satu-satunya perkara yang saya tidak akan buat kerana langsung tidak yakin dengan suara sendiri.

“Tapi nampaknya sekarang hanya tinggal dua lagi perkara yang saya ingin buat (tulis lagu dan lirik) selepas ini,” ujarnya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pada masa sama, pengarah drama Marry Me Senorita itu turut menafikan bahawa dia mengeluarkan duit poket sendiri untuk membayarnya kepada syarikat rakaman Indigital Music supaya diberi peluang merakamkan lagu.

“Apa yang paling penting, saya tidak membayar ya! Saya tidak keluar duit sendiri. Maknanya saya tidak tergedik-gedik nak keluarkan single sendiri,” jelasnya.

Terdahulu, Michael menarik perhatian ramai pihak selepas melancarkan muzik video single sulungnya berjudul Cinta dan Propa hasil ciptaan Killa Driz yang dilancarkan semalam.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sebelum ini, Michael popular dengan kelantangannya mengulas pelbagai isu termasuk mutu persembahan penyanyi-penyanyi dalam variasi program realiti nyanyian sehingga mencetuskan perdebatan dalam media sosial. – K! ONLINESumber: Kosmo Online

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Budak Empat Tahun Lompat Dari Tingkat 26 Guna Payung, Terpengaruh Teng Kartun Gara-gara terpengaruh teng kartun, seorang kanak-kanak lelaki berusia empat tahun bertindak...

Mamak News

0 SUNGAI PETANI – Tindakan seorang pemandu Grab berhenti di luar lorong kecemasan mengundang padah apabila dia maut dilanggar sebuah lori dalam kemalangan di...

Mamak News

0 Rumah Kongsi Lapan Pintu Musnah Dalam Kebakaran MELAKA, 29 Mei (Bernama) — Sebanyak lapan pintu rumah kongsi berkeluasan 3,962 meter persegi di sebuah...

Mamak News

0 PASIR PUTEH – Kegembiraan seorang remaja yang mandi bersama empat rakannya di air terjun Jeram Linang di sini bertukar tragedi apabila dia tergelincir...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications