Hi, what are you looking for?

#image_title

Mamak News

Tak Puas Hati Keputusan Seri Dengan Malaysia, Penyokong China Minta “Refund” Duit Tiket


Tak Puas Hati Keputusan Seri Dengan Malaysia, Penyokong China Minta “Refund” Duit Tiket

Gara-gara kecewa dengan keputusan seri dalam aksi persahabatan, penyokong bola sepak China menuntut ganti rugi bagi tiket perlawanan yang dibeli semasa menyaksikan perlawanan China menentang Malaysia di Stadium Phoenix Hill, Chengdu pada Sabtu.

Menerusi video yang dimuat naik China Sport Vision, ia memaparkan keadaan riuh di stadium selepas DJ membuat pengumuman keputusan 1-1, kerana mengundang berang dalam kalangan penyokong tuan rumah.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Rata-rata mereka menjerit perkataan ‘refund’ kerana tidak berpuas hati selepas skuad Harimau Malaya yang berada di kedudukan ke-136 dunia terikat dengan China yang berada pada ranking ke-80.

Dalam pada itu, sesetengah daripada para penyokong turut kecewa dengan prestasi hambar skuad bimbingan Aleksandar Jankovic yang mendorong mereka meminta Persatuan Bola Sepak China (CFA) supaya memulangkan duit tiket.

BACA: Pan Gon Puji Semangat Kental Harimau Malaya Peroleh Keputusan Seri Dengan China

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Di Phoenix Hill Chengdu, apabila pengulas mengumumkan keputusan 1-1 perlawanan persahabatan antara China dan Malaysia, peminat mencemuh dan menjerit, ‘Bayar balik!’,” memetik kapsyen yang ditulis.

Sementara itu, China Sports Vision turut mendakwa bekas pemain legenda bola sepak China yang kini menjadi penolong jurulatih, Zheng Zhi memberi renungan yang tajam kepada penonton.

Dia turut berperang mulut dengan penonton yang berada di stadium selepas diherdik oleh mereka.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Selepas keputusan seri 1-1 China dengan Malaysia di Chengdu Phoenix Hill Sports Park, Zheng Zhi, bekas pemain legenda China yang kini menjadi penolong jurulatih, bertelagah dengan peminat tempatan.

“Dia juga merenung dengan marah di tempat penonton,” katanya.

Untuk makluman, harga tiket yang dijual untuk aksi perlawanan tersebut mencecah hampir RM200 untuk seorang.

Semasa aksi tersebut, Malaysia mendahului pada minit ke-11 selepas Faisal Halim membuat rembatan tunggal negara sebelum Lin Liangming menyamakan kedudukan pada minit ke-36.

Keputusan 1-1 kekal hingga masa penamat, sekali gus menyaksikan skuad kendalian Kim Pan Gon berjaya mengekalkan rekod tanpa kalah dalam enam aksi persahabatan antarabangsa tahun ini.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Aksi persahabatan, Perlawanan Antarabangsa Tier 2 itu akan diteruskan dengan China berdepan Syria pada Selasa di tempat yang sama pada 7.35 malam.

Sumber: @CSV2050/X

Advertisement. Scroll to continue reading.


Artikel asal oleh: Siakap Keli

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Warga Emas Jadikan Rumah Tempat ‘Timbunan’ Sampah, Abai Keselesaan Jiran IPOH, 25 Sept (Bernama) — Sikap terlalu prihatin terhadap alam sekitar menyebabkan seorang warga...

Mamak News

0 NEW DELHI, India – Kenaikan tinggi harga bahan masakan utama seperti tomato dan bawang menyebabkan kebanyakan penduduk di India mengurangkan atau tidak menggunakan...

Mamak News

0 SINGAPURA: Singapura menaik taraf jet pejuang F-16 miliknya dengan keupayaan baharu dan maju untuk meningkatkan operasi, menurut Kementerian Pertahanan Singapura (MINDEF). F-16 yang...

Sukan

0 TOKYO – Pelumba utama Red Bull Racing, Max Verstappen mempamerkan dominasi penuh untuk kembali berada di landasan kemenangan selepas menjuarai Grand Prix (GP)...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications