Hi, what are you looking for?

Lifestyle

‘Tak Realistik Langsung,’ Syarat Bakal BF Diminta Wanita Dari Sibu Ini Undang Kecaman Netizen


Wanita itu mahu bakal teman lelakinya mempunyai sekurang-kurangnya dua harta sendiri

‘Tak Realistik Langsung,’ Syarat Bakal BF Diminta Wanita Dari Sibu Ini Undang Kecaman Netizen. Pencarian jodoh dalam talian telah menjadi sangat popular, dengan ramai orang kini pergi ke dalam talian untuk mencari pasangan mereka.

Baru-baru ini, seorang wanita dari Sibu mengiklankan keperluannya yang ‘mustahil’ dalam bakal pasangannya di sebuah kumpulan Facebook dan telah menerima kecaman netizen.

‘Tak Realistik Langsung,’ Syarat Bakal BF Diminta Wanita Dari Sibu Ini Undang Kecaman Netizen

Tidak mahu menerima lelaki yang berpendapatan lebih rendah daripadanya dan mesti mempunyai kerjaya yang berjaya

Wanita yang tidak dikenali itu mengiklankan keperluan teman lelakinya di sebuah kumpulan dating Facebook bernama MatchnMeet, yang menyatakan bahawa dia berumur 30 tahun dan berasal dari Sibu, Sarawak.

Menyifatkan dirinya sebagai seorang yang pendiam dan tidak mempunyai ramai kawan tetapi mudah mesra, dia menyatakan hobinya termasuk menonton wayang dan minum teh bersama saudara perempuannya. Dia juga tidak merokok tetapi minum minuman keras, kegemarannya ialah wain merah.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Gambar sekadar hiasan.

Dengan ketinggian 160cm, wanita itu menyatakan beratnya 57kg dan bekerja sebagai kakitangan am dan memperoleh pendapatan bulanan antara RM3,000 dan RM5,000.

Menurutnya, teman lelakinya mestilah melebihi 178cm, berat badan mesti antara 55kg – 69kg, dan mesti berumur antara 25 – 35 tahun. Dia bagaimanapun, tidak mempunyai sekatan agama untuk pasangan idealnya.

Dia juga mendedahkan bahawa dia tidak akan menerima calon yang berpendapatan lebih rendah daripadanya, serta mereka mesti mempunyai kerjaya yang berjaya dan sekurang-kurangnya memiliki dua harta sendiri.

“Saya rasa awak tidak realistik,” – netizen

Iklan wanita itu mengundang kecaman netizen yang berpendapat kehendaknya sangat tidak realistik dan delusional

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sebilangan daripada mereka membuat jenaka tentang syarat-syarat wanita berkenaan manakala ada yang menawarkan pendapat mereka sendiri tentang syaratnya yang tidak realistik.

Saya ada tiga harta, biru untuk saya, merah jambu untuk awak, yang hitam tu untuk anak.”

Saya suruh awak cari teman lelaki, bukannya buat wish!”

Saya rasa awak salah tulis. Awak sepatutnya mencari lelaki berusia 52 – 53. Golongan umur ni pasti sudah mencapai syarat yang awak letakkan. Dua harta jangan cakap, mungkin diorang dah siap beli tanah kot. Semoga semua terbaik untuk wanita ini!”

Saya rasa awak ni tak realistik langsung. Pergi turunkan berat badan dan tambah nilai kepada diri sendiri. Sila bergantung pada usaha awak sendiri untuk membeli rumah dan kereta, jika tidak, awak tidak layak untuk meminta pasangan awak untuk kereta dan rumah. Kalau mereka ada pun, itu aset pasangan awak. Saya sendiri ada tiga suite, dua sudah tersedia dan satu lagi masih liabiliti saya. Gaji jauh melebihi awak. Jika itu saya, bagaimana saya akan melihat awak? Melainkan awak benar-benar boleh menarik orang, awak perlu unik. Sila cuba berdiri dalam perspektif orang lain dan fikir dahulu. Orang lain tak perlu memenuhi syarat awak. Umur 30 tahun tetapi masih pemikiran sempit macam ni.”

Apakah pendapat anda? Adakah anda rasa syarat wanita ini keterlaluan? Komen pendapat anda di ruangan komen di bawah.

Lagi di sini:

Artikel asal oleh: iloveborneo.my

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 PUTRAJAYA – Jabatan Insolvensi Malaysia sedang merangka beberapa cadangan pindaan terhadap Akta Insolvensi 1967 (Akta 360) bagi menambah baik sistem pentadbiran kebankrapan termasuk...

Mamak News

0 Sering Kena Maki Dan Paksa Buat “OT”, Lelaki Nekad Tikam Bos Hingga Mati Seorang pengawal keselamatan didakwa menikam bosnya hingga mati kerana memaksanya...

Mamak News

0 JAKARTA: Perhimpunan Advat Indonesia (Peradi) bekerjasama dengan Majlis Peguam Malaysia dalam usaha memajukan peranan masing-masing di persada antarabangsa. Perkara itu diumumkan oleh Pengerusi...

Lifestyle

0 Menang kambing dari pertandingan Lato-Lato. Juara Main Lato-Lato 2 Jam Tanpa Henti, Kanak-Kanak Dari Indonesia Ini Dihadiahkan Kambing. Amat tular di Indonesia, Lato-Lato...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications