Hi, what are you looking for?

| Kampungmamakcom

Lifestyle

‘Tak Sabar Tengok Dah Siap,’ Netizen Teruja Lihat Pembinaan Jambatan Kaca Baru Di Sabah


Jambatan kaca itu dilihat sedang dalam pembinaan di Kiulu, Sabah

‘Tak Sabar Tengok Dah Siap,’ Netizen Teruja Lihat Pembinaan Jambatan Kaca Baru Di Sabah. Jika anda sedang mencari sesuatu yang menarik yang boleh mencetuskan sedikit ‘fear factor’, ada satu tarikan baharu yang diramalkan akan dibuka tidak lama lagi.

Terletak di Kiulu, Sabah, pengunjung kini boleh mencabar ‘gayat’ mereka dengan jambatan kaca terbaharu ini.

‘Tak Sabar Tengok Dah Siap,’ Netizen Teruja Lihat Pembinaan Jambatan Kaca Baru Di Sabah

Merupakan jambatan kaca kedua di Sabah

Pembinaan baharu jambatan kaca di Kiulu ini dikongsi oleh pengguna TikTok @chie__chii baru-baru ini. Menurutnya, jambatan ini akan menjadi jambatan kaca pertama Sabah.

Namun, netizen pantas membetulkan wanita itu dengan mengatakan jambatan baharu ini bukanlah yang pertama memandangkan terdapat sebuah lagi jambatan kaca yang sudah wujud terletak di Tenom.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Walaupun begitu, netizen teruja dengan tarikan pelancong baharu ini dan berharap jambatan itu dapat disiapkan tidak lama lagi.

Dalam video yang dikongsi wanita itu, jambatan kaca di Kiulu ini jauh lebih panjang dan menghadap ke tebing. Berdasarkan keadaan jambatan dalam video tersebut, jambatan itu kelihatan hampir siap dan diramalkan akan dibuka kepada umum dalam masa terdekat.

Siapa yang nak cabar diri mereka tu, lagi2 yang takut gayat, boleh lah cuba apabila jambatan kaca ni sudah dibuka kepada umum!

Advertisement. Scroll to continue reading.

Lagi di sini:

Artikel asal oleh: iloveborneo.my

Advertisement

Trending

Teruskan Membaca

Hiburan

3s PETALING JAYA – Madu kepada pempengaruh media sosial Marissa Dania Hakim iaitu Misya Mazlan tidak menolak rezeki sekiranya dikurniakan cahaya mata ketiga dengan...

Hiburan

3s PETALING JAYA – “Lawan tetap lawan.” Demikian luahan wanita bernama Nazatul Nazira yang berdepan saman daripada pelakon, Puteri Sarah membabitkan tuntutan berjumlah RM1...

Hiburan

0 PETALING JAYA – “Kepada adik-adik yang tengah sekolah, jangan main-main, rugi. Nanti bila umur 40 tahun akan pandang balik.” Demikian pesanan penyanyi Hazama...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Pelakon sensasi, Azhar Sulaiman meluahkan rasa rindu terhadap anak perempuannya, Kasih Iris Leona yang sudah lama tidak pulang ke tanah...

Advertisement