Hi, what are you looking for?

| Kampungmamakcom
#image_title

Mamak News

Tenang Mengadap Laut Bergelora, Tempat “Healing” Lain Macam Lelaki Ini Jadi Viral


Siap Boleh Nampak Pelantar Minyak 'Naik Turun', Tempat Healing Pak Cik Ini Sangat Rare

Siap Boleh Nampak Pelantar Minyak ‘Naik Turun’, Tempat Healing Pak Cik Ini Sangat Rare

Budaya ‘healing‘ dilihat sebagai satu aktiviti yang tidak asing dalam kalangan rakyat Malaysia pada masa sekarang.

Antara perkara yang penting dalam aktiviti ‘healing‘ adalah suasana persekitaran yang membantu individu tersebut untuk mendapatkan ketenangan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Lazimnya, ramai yang pergi ke tempat-tempat yang memiliki keindahan alam semula jadi dan menikmati panorama yang ada dengan tenang.

Ada juga yang melakukan aktiviti lasak mahupun pergi ke acara-acara tertentu seperti konsert untuk melepaskan tekanan hidup.

Secara umumnya, individu itu sendiri bebas untuk menentukan aktiviti apa yang mampu membantu diri mendapatkan sedikit ketenangan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Namun, seorang lelaki telah memilih tempat healing yang sangat ‘rare’ dan tidak semua orang berpeluang untuk ke sana.

Menerusi perkongsian dari akaun TikTok milik pengguna @sharkdududu, seorang lelaki dilihat sedang ‘healing’ di atas kerusinya.

“Pakcik healing jap,” tulisnya di ruangan kapsyen pada video berkenaan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Berbeza dengan lokasi-lokasi yang tipikal untuk aktiviti healing, lelaki tersebut memilih tempat yang cukup luar biasa dan tidak semua berpeluang untuk menikmati permandangan tersebut.

Lelaki tersebut kelihatan sedang duduk di atas kerusi pejabat yang terletak di atas dek kapal. Maka, tidak hairanlah jika kita melihat lantai kapal seakan-akan terumbang ambing semasa video dirakam.

Pada bahagian depan, terdapat satu struktur besi dicat kuning, dipercayai pelantar minyak yang berada di tengah-tengah lautan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Mungkin disebabkan keadaan lautan yang bergelora, pelantar minyak dilihat seakan-akan ‘timbul tenggelam’ dari permukaan lautan.

@sharkdududu

pakcik healing jap #healing #fyp #ombak #siakapkeli #viralvideo

♬ original sound – ɴᴀᴍɪᴇ ꜱᴍʏ – ɴᴀᴍɪᴇ ꜱᴍʏ

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ramai yang kagum dengan ketenangan pak cik tersebut

Video lelaki healing itu telah meraih perhatian apabila mencapai sebanyak 656.6k jumlah tontonan. Selain itu, video pendek yang berdurasi 35 saat itu turut mendapat kira-kira 9137 likes dan 577 komen.

Rata-rata pengguna terpukau dengan kagum akan ketenangan yang dimiliki pakcik tersebut, yang mampu ‘healing‘ dalam keadaan lautan yang bergelora.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Mesti pakcik ni dah berpuluh tahun kerja offshore… sebab tu dia rileks je,” komen pengguna @are_u_83.

“Kerusi beli mana pak cik? Saya duduk kerusi kat kaunter kalau bersin pun bergerak. Pakcik punya kerusi tegap betul,” soal pengguna @zettymy21.

“Dia healing…aku tengok video ni tiba-tiba mabuk laut,” gurau pengguna @syukryzikryadryany.

Advertisement. Scroll to continue reading.

BACA: Kenapa Dalam Sukan, Taiwan Dipanggil Chinese Taipei? Ini Sejarahnya Ramai Tak Tahu

Sumber: sharkdududu via TikTok

The post Tenang Mengadap Laut Bergelora, Tempat “Healing” Lain Macam Lelaki Ini Jadi Viral appeared first on Siakap Keli.

Advertisement. Scroll to continue reading.


Artikel asal oleh: Siakap Keli

Advertisement

Trending

Teruskan Membaca

Sukan

3s SHAH ALAM – Kemenangan Malaysia melangkah ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 terpaksa dibayar harga mahal apabila kedua pemain...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Isteri kepada pelawak Shuib, Watie Hanifiah mendedahkan sikap berdegil enggan mendengar nasihat suami mengakibatkannya menjadi mangsa scammer dengan kerugian mencecah...

Sukan

0 SHAH ALAM – Skuad badminton negara menepati ramalan mara ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 selepas bangkit mengatasi Singapura...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Bertahun menyimpan hasrat untuk memiliki perniagaan sendiri, aktor Zahiril Adzim bersyukur merealisasikan impian apabila membuka sebuah butik sebagai persediaan bersara...

Advertisement