Hi, what are you looking for?

Mamak News

Terhibur, Isteri Tengah “Nervous” Nak Konvo, Suami & Ayah Masuk Dewan Santai Tertidur


Terhibur, Isteri Tengah “Nervous” Nak Konvo, Suami & Ayah Masuk Dewan Santai Tertidur

Majlis konvokesyen atau graduasi merupakan salah satu detik penting dalam institusi kekeluargaan. Hari tersebut merupakan hari yang istimewa bagi meraikan kejayaan ahli keluarga kita dalam mencari ilmu demi masa depan.

Biasanya, para graduan akan memakai jubah konvokesyen dan mengenakan pakaian mengikut kod pemakaian yang ditetapkan oleh insititusi berkenaan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bagi pelajar wanita, ada yang siap mencari perkhidmatan solekan untuk kelihatan cantik dan bergaya pada hari tersebut.

Dalam majlis itu juga, para graduan boleh membawa sekurang-kurangnya dua orang ahli keluarga untuk duduk di dalam dewan bagi menyaksikan detik bersejarah.

Terhibur, ayah dan suami teman konvo boleh santai tertidur

Advertisement. Scroll to continue reading.

Walau bagaimanapun, majlis ini biasanya akan berlangsung dalam jangka masa yang agak lama. Berdasarkan pemerhatian, ada kalanya tempoh majlis konvokesyen boleh mencapai kira-kira lima hingga enam jam, bergantung pada jumlah graduan dan pengisian majlis.

Tempoh masa yang agak lama ini sudah semestinya akan membuatkan para tetamu merasa mengantuk ketika berada di dalam majlis.

Etika dan protokol majlis yang ketat juga telah membataskan pergerakan tetamu daripada bergerak terlalu kerap demi menghormati aturcara majlis.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Lebih-lebih lagi, jika para tetamu itu baru sahaja tiba ke lokasi majlis setelah menempuh perjalanan yang agak jauh sebelum ini.

Berkemungkinan rasa penat dan letih masih tersisa pada anggota badan. Namun demi keluarga yang tercinta, kudrat masih dikuatkan demi meraikan kejayaan ahli keluarga yang disayangi.

Dalam satu video di TikTok yang memaparkan ahli keluarga yang ‘khusyuk’ ketika majlis graduasi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Menurut pengguna TikTok Fatin Zulkifli (@najeehahzulkifli), gelagat bapa dan suami yang sudah terlentok di kerusi hadirin berjaya dirakam pihak penganjur dan disiarkan menerusi skrin besar secara langsung.

“Dan penyokong terbaik jatuh kepada suami dan bapa saya,” tulisan dalam video tersebut.

@najeehahzulkifli

TERBAIKKKK LAH BABAH N AYAH! 🤣🤣🤣 #uitmdihatiku #suamiistri #momsoftiktok

Advertisement. Scroll to continue reading.

♬ Funny Song – Bruno Portinho Trilhas para filmes

Difahamkan, Fatin merupakan seorang graduan bagi Ijazah Sarjana (Master), maka tidak hairanlah mengapa bapa dan suaminya sampai terlena ketika berada dalam majlis tersebut.

Secara kebiasaan, pihak universiti akan mendahulukan graduan pada peringkat akademik yang lain terlebih dahulu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Graduan pascasiswah seperti penerima Ijazah Sarjana dan Ijazah Doktor Falsafah (PhD) akan mengambil skrol selepas sesi penyerahan skrol bagi Diploma dan Ijazah.

“Terbaiklah Babah n Ayah!” tulisnya pada ruangan kapsyen.

BACA: Cemas, Viral Penumpang ‘Buka’ Pintu Kecemasan Pesawat Ketika Dalam Penerbangan

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: @najeehahzulkifli via TikTok

Artikel asal oleh: Siakap Keli

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Sukan

0 PETALING JAYA – Penyerang antarabangsa Colombia, Radamel Falcao dilaporkan sudah berada di Johor Bahru sekali gus menguatkan lagi spekulasi bakal bermain dalam kancah...

Hiburan

0 PETALING JAYA – Penyanyi Iman Troye menghadiahkan wang tunai RM300 kepada pelajar yang mencapai peningkatan dalam apa sahaja mata pelajaran bagi keputusan Sijil...

Mamak News

0 KUALA NERUS – Seorang mekanik maut setelah kereta Perodua Kancil dipandunya merempuh bahagian belakang sebuah jengkaut di Kampung Buluh Gading di sini, hari...

Mamak News

0 JAKARTA: Seorang penyanyi cacat penglihatan dari Indonesia menerima kejutan besar apabila berjaya meraih Golden Buzzer dalam rancangan America’s Got Talent (AGT), baru-baru ini....

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications