Hi, what are you looking for?

#image_title

Mamak News

Terhibur, Youtuber Keluarkan Kad Uno “Reverse” Lepas Dilayangkan Kad Kuning Oleh Pengadil


Terhibur, Youtuber Keluarkan Kad Uno “Reverse” Lepas Dilayangkan Kad Kuning Oleh Pengadil

Tindakan seorang youtuber Max Fosh yang memberi kad Uno ‘reverse’ kepada pengadil semasa perlawanan bola sepak amal Sidemen FC pada Sabtu menjadi tular dan disifatkan sebagai perkara lucu yang pernah berlaku di padang.

Memetik Complex, dalam rakaman permainan pada minit ke-78, pengadil Liga Perdana dan FIFA, Mark Clattenburg mengeluarkan kad kuning kepada Fosh kerana gelecekannya membuatkan pemain pihak lawan jatuh.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bagaimanapun, Fosh yang bermain untuk Youtube All-Stars membalas tindakan pengadil itu dengan memberi kad Uno reverse berwarna hijau.

Kredit: @pubity/X

Perkara tersebut membuatkan pemain di kedua-dua belah pihak serta peminat yang berada di Stadium London tertawa dengan detik lucu tersebut.

Difahamkan juga, Sidemen FC berjaya mengawal permainan dengan mengalahkan Youtube All-Stars,  8-5.

Sementara itu, terdapat juga beberapa perkara mengggelikan hati berlaku melibatkan pemain Kai Cenat, di mana dia menjaringkan gol semasa berada di luar padang yang dikategorikan offside.

Ketika pengadil membatalkan permainan, Cenat tidak percaya gol yang dilakukan itu tidak dikira.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Perlawanan bola sepak amal itu dilaksanakan untuk menghormati kesihatan mental, kanser dan inisiatif kanak-kanak di Great Britain yang dihadiri lebih daripada 60,000 peminat.

Perlawanan sebelumnya menyaksikan YouTubers mengumpul lebih 5 juta untuk amal kebajikan.

Manakala, acara pada Sabtu telah mengumpul dua kali ganda untuk badan amal seperti Campaign Against Living Miserably (CALM), Teenage Cancer Trust dan Rays of Sunshine.

Advertisement. Scroll to continue reading.

BACA: Dua Bekas Pemain Bola Sepak Negara Menang Dalam PRN

Perlawanan bola sepak amal itu turut disertai oleh youtuber lain seperti KSI, MR Beast, Miniminter dan Chris MD.

Terdahulu, youtuber IShowSpeed juga mencuri tumpuan selepas rakaman klip yang memaparkan peningkatannya dalam bola sepak telah meledak di media sosial.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Perkara itu membuatkan ramai berharap dia dapat memiliki kehebatan pemain bola terkenal dunia, Cristiano Ronaldo dan menghasilkan detik yang menakjubkan semasa perlawanan berlangsung.

Permainan tersebut turut disiarkan di YouTube dan di BoxParks di London serta Croydon. 

Sumber: Complex

Advertisement. Scroll to continue reading.


Artikel asal oleh: Siakap Keli

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Kebakaran Tahfiz: Pemuda Rayu Ke Mahkamah Persekutuan Terhadap Sabitan Bunuh PUTRAJAYA, 29 Sept (Bernama) — Seorang pemuda memfailkan rayuan di Mahkamah Persekutuan atas sabitan...

Mamak News

0 KLANG – Seorang wanita yang juga penduduk Bagan Teo Chew, Pulau Ketam di sini, dilaporkan masih hilang dalam kebakaran tiga buah rumah di...

Lifestyle

0 Tiga bank lanjut pengecualian caj QR Duitnow Public Bank Tarik Balik Kenakan Caj Transaksi DuitNow QR, Lagi 2 Bank Lanjut Pengecualian Caj. Tiga...

Mamak News

0 SINGAPURA: Kesihatan mental di Singapura dilaporkan semakin serius, namun lebih ramai bersedia mendapatkan bantuan, menurut tinjauan Kementerian Kesihatan (MOH). Tinjauan Kesihatan Penduduk Kebangsaan...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications